Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Carabao Cup: hazai pályán esett ki a Manchester United! – videóval

A legjobb harminckettő között már a Premier League topklubjai is becsatlakoztak az angol ligakupa, vagyis a szponzornak köszönhetően most Carabao Cupnak nevezett sorozatba. Tegnap este a sztárgárdák közül a két manchesteri egylet volt érdekelt, és okozott egyikük hatalmas meglepetést!

Carabao Cup – 1/16 döntő
Kissé tartalékos felállással, de még így is jócskán erős kezdővel várta José Mourinho egykori tanítványát, Frank Lampardot az Old Traffordra. Ugyanis utóbbi manapság a Derby County menedzsere. Érdekes volt látni, hogy a United mennyire sok teret hagyott a „Kosoknak” a játékra, akik nem is voltak birkák és éltek a lehetőséggel. Pedig már a 3. percben megszerezte a vezetést a hazai együttes, Juan Mata góljával. Azonban a második félidőben, a Derby egyenlítő gólja után nem sokkal jött Sergio Romero kapus kiállítása. Az argentin kapus borzalmas nagy hülyeséget követett el, ami jó eséllyel kevés meccsszámának köszönhető: miközben menteni igyekezett, nem vette észre, hogy már a tizenhatoson kívül jár, és úgy ütött bele a labdába.

A hajrában, egészen pontosan a 85. percben az emberelőnyben lévő vendégek remek pressziójuknak köszönhetően már a vezetést szerezték meg. Azonban ekkor még nem örülhetett Frank Lampard mester, lévén érkezett José Mourinho kedvenc megmentője, Marouane Fellaini, és a ráadás pillanataiban tizenegyespárbajra mentette a csatát. Fejjel, mivel mással.

A büntetőket a Derby kezdte, akiktől az első nyolc próbálkozó nem hibázott, míg a United első hét rúgója sem bakizott. Azonban Phil Jones nem tudott a kapuba találni.

Vajon a „Vörös Ördögök” kiesése egy újabb lépés volt José Mourinho kirúgása felé.

Manchester United – Derby County 1-1 (1-1); büntetőkkel: 7-8
Gólszerzők: Mata (3. perc), Fellaini (90+5.), ill. Wilson (59.), Marriott (85.)

A meccs összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=OSt8BwJ6OHM