Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Újabb Milan-pontvesztés – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) hétközi, 6. fordulójának csütörtöki játéknapjára két mérkőzés maradt, és a meglepetés sem maradt el.

A négy lejátszott mérkőzés után csupán öt ponttal bíró AC Milan az Empoli otthonába látogatott a pontgyűjtés reményében. Mindkét csapat a maga szintjén nélkülözött néhány meghatározó játékost: a Rossonerinél a hosszútávon harcképtelen Conti mellett Caldara és Higuain sem volt bevethető, míg a toszkánok az eltiltott Zajc mellett többek közt Acquah, Antonelli és Pasqual nélkül álltak fel. Hamar érvényesülni látszott a papírforma, ugyanis nem telt el 10 perc sem, mire máris vezetett a Milan: egy lecsorgó labdát Lucas Biglia a 16-os vonaláról kíméletlenül bevágott, irányt változtatva Luca Capezzin – végül öngólnak minősítették. A gyors vezető gól hatására a Rossoneri magabiztosan játszott, de az első félóra végén az Empoli is be tudott mutatni néhány ígéretes lehetőséget: a tavalyi másodosztályú gólkirály Caputo lövését Donnarumma tolta a kapufára, Bennacer lövésénél ismét a fiatal kapusnak kellett résen lennie. A félidő utolsó öt percében újra a hazai kapu előtt voltak események, Terracciano azonban Suso több kísérletét is hárította, maradt a 0-1 45 perc elteltével.

A térfélcserét követően is felváltva bontakoztak ki az akciók, de érdemi lehetőségből eleinte csak keveset láttunk. A  60. perc magasságában egy ígéretes Milan-kontra végén Borini lövését blokkolták a visszaérő hazai hátvédek. Próbálkozgatott becsülettel az egyenlítés érdekében a hazai csapat, de túl sok meggyőződés nem volt felfedezhető akcióikban, mígnem húsz perccel a vége előtt Romagnoli teljesen ártalmatlan helyzetben a saját büntetőterületén belül eladta a labdát, és még oda is lépett a percekkel korábban beálló Mchedlidzének, az így megítélt büntetőt pedig Francesco Caputo biztos lábbal bombázta be a léc alá. Gattuso rögvest kettős cserével próbált frissíteni, s előre beküldte Cutronét és Castillejót. Ismét a Milannak lett tehát sürgősebb, és a Rossoneri megint több alkalommal Suso kísérletei révén veszélyeztetett, az Empoli kapusa azonban állta a sarat, s nem egyszer bravúros védést mutatott be a mérkőzés hajrájában. A minimális előnyére kicsit ráülő, majd későn ébredő Milan erőfeszítései hiábavalónak bizonyultak, ismét csak egyetlen pontot tudtak begyűjteni.

Empoli – AC Milan 1-1 (0-1)
Helyszín: Stadio Carlo Castellani, Empoli Vezette: Michael Fabbri
Gólszerzők: Caputo (71. – büntetőből) ill. Capezzi (10. – öngól)
Sárga lapok:
 Maietta (53.), Capezzi (54.) ill. Calabria (45+1.), Laxalt (84.)
Kiállítva: 
– ill. 

Empoli: Terracciano – Di Lorenzo, Silvestre, Maietta, Veseli – Bennacer, Capezzi (Rasmussen 75.), Krunic – Traoré (Brighi 81.) – La Gumina (Mchedlidze 65.), Caputo. Vezetőedző: Aurelio Andreazzoli.

AC Milan: G. Donnarumma – Calabria, Musacchio, Romagnoli, Laxalt – Kessié (Bakayoko 79.), Biglia, Bonaventura  – Suso, Borini (Cutrone 73.), Calhanoglu (Castillejo 73.). Vezetőedző: Gennaro Gattuso.

 

Korábban játszották:
SPAL – Sassuolo 0-2 (0-0)
Gólszerzők:ill. Adjapong (59.), Matri (90.)

A két meglepetéscsapat egymás elleni mérkőzéséből a Sassuolo jött ki győztesen házon kívül, miután a ferrarai gólszerzési lehetőségek után egy ellentámadás végén a kipattanó értékesítésével Adjapong révén voltak eredményesek, a legvégén pedig az egykor a Juventusban és a Milanban is megforduló Matri állította be a végeredményt.

 

A Serie A 6. fordulójának eredményei:

Inter – Fiorentina 2-1
Udinese – Lazio 1-2
AS Roma – Frosinone 4-0
Atalanta – Torino 0-0
Cagliari – Sampdoria 0-0
Genoa – Chievo 2-0
Juventus – Bologna 2-0
Napoli – Parma 3-0
SPAL – Sassuolo 0-2
Empoli – AC Milan 1-1

A Juventus és a Napoli is biztosan hozta a maga mérkőzését, így a kettejük közti hétvégi rangadó előtt megmaradt a hárompontos különbség a hibátlan listavezető és címvédő javára. Ugyancsak győzelemmel hangolt a derbyre a gödörből kilábalni készülő AS Roma és a sorozatban negyedik meccsét nyerő Lazio csapata. Az Inter egymást követő két bajnokit nyert a jó formában lévő Fiorentina legyőzésével. Az Atalanta és a Torino egymás elleni remijével továbbra is mindketten várakozáson alul teljesítenek. Az AC Milan a 6 forduló alatt lejátszott öt meccsén harmadszor ikszelt és továbbra is képtelen érdemben megkezdeni a felzárkózást.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása