Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Löw csalódásként éli meg Özilt

Elég komoly vitát keltett a német labdarúgásban, hogy Joachim Löw „randira” hívta Mesut Özilt, a német válogatottságról közelmúltban lemondott középpályást. A „Nationaelf” szövetségi kapitánya azonban hiába alázkodott volna meg egy játékos előtt, a találkozóra végül nem került sor.

Joachim Löw Londonban járt a hét elején, mégpedig a FIFA díjátadó gáláján, amelyen a világ legjobbjait jutalmazták meg idei teljesítményükért. Az eseményről ITT számoltunk be részletesen. Löw mester pedig ha már a brit fővárosban járt, szeretett volna találkozni Mesut Özillel. Az Arsenal sztárja a nyáron lemondta a további válogatottbeli szereplését. A kiváltó ok pedig az volt, hogy rengeteg gyűlölet érkezett az irányába, amiért a németek által nem kedvelt török elnök, Recep Tyyip Erdogan bevallott hívének számít.

Állítólag Löw mindenképpen szerette volna rábeszélni Özilt a folytatásra, még úgy is, hogy nem csak a pályán kívül, de még a pályán mutatott teljesítményéért is rengeteg kritika érte a középpályást, főleg a csalódást keltő világbajnoki szereplés láttán. Ám a találka végül nem sikerült, Löw „csak” az Arsenal többi németjével, azaz Bernd Lenoval és Shkodran Mustafival tudott beszélgetni.

„Mesut nem volt ott. El kell fogadnunk, hogy nem akar még beszélni velünk. Nem tudom az okokat sem. Többet vártam Mesuttól. Személy szerint nagyon csalódott vagyok, hiszen ha valakivel ilyen hosszú ideig dolgoztok együtt…”

– sopánkodott a német nemzeti csapat 2006 óra regnáló szövetségi kapitánya.

Özil látványos bujkálása pedig elég egyértelmű: a hamarosan már 30 éves karmester már aligha mutat érdeklődést a válogatott szereplés iránt.