Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a City késői góllal nyert Szalaiék ellen

A héten a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulója kerül megrendezésre. Pep Guardiola együttese, a Manchester City a Lyon elleni vereséget követően egyfajta győzelmi kényszerrel utazhatott Németországba. 

Julian Nagelsmann vezetőedző a Hoffenheim kezdőcsapatába jelölte Szalai Ádámot, aki a második félidő elején hagyta el a pályát. A német együttes nem is álmodhatott volna jobb kezdésről, már a 44. másodpercben megszerezték a vezetést Ishak Belfodil révén, Kerem Demribay indítása után. A hazai szurkolók öröme nem tartott sokáig, ugyanis a 7. percben egy tanári támadásnak köszönhetően egyenlített a City: előbb David Silva varázsolta Leroy Sané elé a labdát, az ő középre passzát pedig Sergio Agüero értékesítette. A félidő további részében a manchesteriek nyomást gyakoroltak ellenfelükre, de nem volt könnyű dolguk a gólszerzést illetően: Oliver Baumann kapus például a szünet előtt gyönyörű bravúrt mutatott be Agüero lövésénél.

A második játékrészt jól kezdte a Hoffenheim, az első 25 percben abszolút tartották a lépést az angol klubbal – a rengeteg sérülés ellenére is. Sané az egyik tizenhatosba törésénél Baumann kezeivel találkozott, Damir Skomina játékvezető szerint azonban nem ért büntetőt a dolog. A végén igazán megnyomta a támadójátékot a City, jött is a gól: a 32 éves Silva magabiztosan vette el a labdát a határozatlan védőtől, Stefan Posch-tól, majd jól helyezve ki is használta az ajándék lehetőséget a spanyol – mindez a 87 percben történt, utána már nem maradt idő az egyenlítésre, sőt, a kontráknak köszönhetően a vendégek előtt akadtak komolyabb lehetőségek.

TSG Hoffenheim – Manchester City 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Belfodil, ill. Agüero, Silva.