Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csoda Londonban? – A Vidi a Chelsea otthonában lép pályára

Olajra lép -e a Vidi Londonban? Már a pontszerzés is óriási csodával érne fel a Chelsea otthonában. A két klub anyagi lehetőségei és játékoskeretének értéke is távol áll egymástól, de tudjuk, csodák vannak. Igaz erre most kevés esély lesz. A Vidi egyvalamit elérhet, szimpatikus csapatként küzdve bizonyíthatja Európának, korai még a magyarokat leírni.

2017 angol bajnoka, az előző szezon gyengébb eredménye után A nyáron Antonio Contét elküldték, s a helyére a Napolitól Maurizio Sarri érkezett. A Chelsea a nyáron nagy vérátömlesztésen nem ment át, mindössze a spanyol Kepa (80 millió euró), a brazil Jorginho (57 millió euró) a korábbi angol válogatott Green (ingyen, tartalék kapusnak), és Mateo Kovacic (kölcsönbe) érkezett. Nagyobb nevű távozója a belga válogatott kapus Courtois (35 millió euró), illetve a kölcsönbe menő: Bakayoko, Zouma, Batshuayi volt. Ennek ellenére az előző szezonban botladozó klub, tétmérkőzésen minden sorozatot figyelembe véve mindössze egy vereséget szenvedett a 2018-19-es idényben. A legelső találkozón, a Manchester City elleni Angol Szuperkupa-döntőn (Community Shield) maradtak alul, azóta 7 Premier League-, 1 Ligakupa- és 1 Európa Liga-összecsapáson egyszer sem, ráadásul 9-ből 7-szer nyertek is. Jelenleg a Premier League harmadik helyén tanyáznak 17 ponttal, a 19 egységgel álló Liverpool – Manchester City duó mögött. A házi gólkirály a 7 gólnál járó Eden Hazard, mögötte Pedro áll három találattal. A rotációnak és erős keretnek hála az olasz mester ma este minden bizonnyal több kulcsjátékosát is pihentetni fogja, így jó eséllyel Caballero – Zappacosta, Cahill, Christensen, Emerson – Loftus-Cheek, Fábregas, Barkley – Moses, Morata, Pedro veszi fel a versenyt a magyar bajnokkal.

A MOL Vidi 2018 magyar bajnoka, a Bajnokok Ligája – selejtezőiből lavírozott át az El-csoportkörbe. A luxemburgi Dudelange (egy döntetlen, egy győzelem), a bolgár Ludogorets (egy döntetlen, egy győzelem), a svéd Malmö (két döntetlen, idegenben lőtt góllal) után a görög AEK Athén állta az útjukat mégpedig a Groupama Arénában aratott athéni győzelemnek köszönhetően. A görög fővárosban ugyanis döntetlenre végeztek a csapatok. A magyar bajnokságban ők is a harmadik helyen állnak, nyolc meccsen aratott négy győzelemnek, három döntetlennek és a Puskás Akadémia ellen elveszített bajnokinak köszönhetően. (igaz a fehérváriak egy meccsel kevesebbet játszottak, de ha azt is hozzák, csak a második helyre jönnek fel, s öt pontra lesz a listavezető Ferencváros) Házi gólkirály a négy gólos Marko Scsepovics és Huszti Szabolcs. Őket a három találatnál járó, de azóta már visszavonuló Danko Lazovics követi. A Vidi minden bizonnyal a Tujvel – Fiola, Juhász, Vinicius, Stopira – Nego, Hadzic, Huszti – Kovács, Milanov – Scsepovics kezdőcsapattal indul csatában a Stamford Bridge-n.

(molvidi.hu)

A szerdai napot sajtótájékoztatóval zárta Marko Nikolics vezetőedző és Juhász Roland csapatkapitány. Utóbbi évekkel ezelőtt a belga Anderlecht játékosaként játszott már a Chelsea ellen.

“13 évvel ezelőtt jártam itt az Anderlechettel, azóta sok minden változott, akkor a karrierem elején voltam, most már inkább kifelé megyek belőle. Nagyon örülök, hogy itt lehetek újra, azért szerződtem annak idején a Vidibe, hogy ilyen meccseken szerepelhessek. A meccs esélyese és az egész sorozat egyik favoritja a Chelsea, lemérhetjük ellenük, hogy hol tartunk. Az biztos, hogy egy pillanatra sem csökkenhet a koncentrációnk, mert azért nagy árat fizethetünk. Élvezni szeretnénk minden percét a meccsnek” – nyilatkozta Juhász a Stamford Bridge-n.

“Büszkék vagyunk arra, hogy idáig eljutottunk. Örülünk, hogy Magyarországot képviselhetjük egy ilyen ellenfél ellen is. Mindenki tisztában vele, mennyire erős csapat a Chelsea, szerintem a világ 10 legjobbja között van jelenleg. Próbáljuk a legjobbunkat nyújtani csütörtök este, és kíváncsi vagyok, hogy állunk majd helyt egy ilyen megmérettetésen.” – ezek pedig már Marko Nikolics szavai voltak.