Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zsinórban harmadik bajnokiját is behúzta az AS Roma! – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 8. fordulójának szombati játéknapján az Eusebio Di Francesco által irányított AS Roma az Aurelio Andreazzoli vezette Empoli otthonába látogatott…

Az első félidő nem igazán sikerült eseménydúsra, bár mindkét fél vezetett ígéretesebbnek tűnő támadásokat, viszont komolyabb helyzetek nem alakultak ki belőlük, az együttesek inkább távolabbi lövésekkel tudtak veszélyeztetni. A nem túl sok lehetőség ellenére is született gól a mérkőzés 36. percében az AS Roma jóvoltából. A vendégek részéről Steven N’Zonzi talált be fejjel Lorenzo Pellegrini remekül beívelt szabadrúgását követően. A vb-győztes középpályás első gólját jegyezte újdonsült csapatában! A hátralevő részben már nem született újabb találat, Di Francesco legénysége tehát 1-0-ás előnnyel várhatta a folytatást! 

A második játékrész elejét nagyon megnyomta az Empoli, a hazaiak kétszer is rendkívül közel álltak az egyenlítéshez. Az 51. minutumban Bennacer végzett el remekül egy szabadrúgását, balszerencséjére azonban a kapufát találta telibe. Nem sokkal később a játékvezető büntető ítélt a javukra a videóbíró segítségével, Caputo viszont nem tudott élni a hatalmas lehetőséggel, mivel kihagyta a tizenegyest. Szűk negyedórán keresztül úgy tűnt, kilábalt a kezdetleges gödörből az AS Roma, aztán az Empoli újból rákapcsolt. A 71., majd a 74. percben is óriási ziccerbe került a Caputo, de a hazaiak csatára mindkét helyzetben hibázott. A rengeteg kihagyott lehetőség megbosszulta magát, a 85. minutumban egy komoly védelmi hibát követően Dzeko vette be az Empoli hálóját, s gyakorlatilag döntötte el a mérkőzés sorsát! 

Empoli – AS Roma 0-2 (0-1)
Helyszín:
Stadio Carlo Castellani, Empoli; Vezette: Paolo Mazzoleni.
Gólszerzők: ill. N’Zonzi(36.), Dzeko(85.)
Sárga lapok:
Bennacer(35.), Silvestre(83.) ill. Lu. Pellegrini(49.)
Kiállítva:
ill.

Empoli: Terrecciano – Di Lorenzo, Silvestre, Maietta, Veseli – Acquah(Traore 73.), Capezzi(La Gumina 79.), Bennacer – Zajc, Krunic – Caputo. Menedzser: Aurelio Andreazzoli.

AS Roma: Olsen – Santon, Fazio, Manolas, Lu. Pellegrini(Florenzi 60.) – N’Zonzi, De Rossi – Ünder(Jesus 74.), Lo. Pellegrini(Cristante 73.), El Shaarawy – Dzeko. Menedzser: Eusebio Di Francesco.

https://www.youtube.com/watch?v=DpArB1v-Gsk