Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aranylabda: a szurkolóknál Messi a győztes

Amíg az általános közvélemény azt hinné, hogy a laikus szurkolói többség a világbajnoki ezüstérmes Luka Modric-nak adná oda a France Football Aranylabdáját, addig a világ FC Barcelona drukkerei egészen másként gondolkodnak.

Történt ugyanis, hogy szerdán az FF az online felületén meghirdette szavazását, miszerint a szurkolók kinek adnák oda az idei aranylabdát. Csütörtök délelőttig megdöbbentő mennyiségű, 700 ezer szavazatot regisztrált a rendszer. A voksoknak pedig 48 százalékát az FC Barcelona sztárja, Lionel Messi gyűjtötte be. Az argentin virtuóz természetesen még mindig a világ egyik legjobbja, egy született zseni, de idén aligha ő volt a legjobb.

A France Football szerint azonban nem csak azért szerzett az alig egynapos voksoláson ennyi szavazatot Messi, mert a Barca-rajongók kitettek magukért. A francia szaklap állítása szerint hackertámadás érte honlapjukat, aminek köszönhetően ennyire elszálltak a számok.

Fontos persze megjegyezni, hogy a szurkolói felmérés végeredményének semmilyen befolyása nincs az Aranylabda-szavazás újságírók által elvégzett menetére. Egyébként a legrangosabb egyéni elismerést december 3-án osszák ki idén. Íme, a 30 idei jelölt.