Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyolország: Luis Enrique 84 éve a legjobb szövetségi kapitány

Nagyon elégedetten nyilatkozott a walesiek elleni győzelmet követően a spanyol válogatott nyáron kinevezett szövetségi kapitánya, Luis Enrique. Az FC Barcelona korábbi sikeredzője ráadásul egy nagyon régi rekordot közelített meg.

Luis Enriquenél csak egy korábbi kapitány, egy Amedeo Garcia Salazar kezdett jobban a spanyol válogatottal, még a futball hőskorában, 1934-ben. Az akkori csapat az új mesterrel az első három meccsén 14 gólt szerzett, míg Luis Enrique tanítványai „csak 12-t lőttek.

Az angolok (1-2) és a horvátok (0-6) elleni sikerek után most a lábadozó Gareth Bale nélkül kiálló walesiek kerültek a vágóhídra, és szenvedtek sima 4-1-es vereséget. A legújabb spanyol győzelemről, és a klasszis formába lendülő Paco Alcácer duplájáról természetesen Mi is beszámoltunk.

A lefújást követően természetesen Luis Enrique sem tudta, és nem is akarta leplezni elégedettségét:

„Nagyon intenzív meccs volt, ennek örültem is. Az első lehetőségeinket ki is használtuk, és csak tovább próbálkoztunk. Ebben az értelemben nagyon elégedett vagyok. Ez egy példamutató csapat, és innen csak egyre nehezebbé válik, hogy bárki más is szerepelhessen a válogatottban, hogy képviselhesse a nemzeti csapatot, és ez rendkívül boldoggá tesz engem.”

– dicsekedett kellemes gondjával a 48 esztendős szakember, akinek igaza is van: bevált recepten ne változtass.

A spanyol válogatott számára hamarosan jön az NL folytatás: hétfőn az angolokkal meccselnek újra.