Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új csapatnál edzősködhet az egykori kiváló kapus – hivatalos

Az olasz másodosztályban (Serie B) szereplő Venezia csapata a mérsékelt szezonrajtot követően a válogatott szünet alatt az edzőváltás mellett határozta el magát.

(Fotó: Venezia FC Twitter)

Az elmúlt szezonban Filippo Inzaghi irányította a másodosztályú rájátszásban érdekelt csapatot, azonban az AC Milan egykori klasszisa erre a szezonra már a Nagy Ádámot is foglalkoztató Bologna vezetőedzője lett. Utódjának az Inter Primavera-csapatával bajnok és kupa-győztes trénert, Stefano Vecchit nevezték ki a nyáron, azonban az újdonsült tréner megbízatása nem kezdődött jól, a velencei gárda hat mérkőzés alatt egy-egy győzelem és döntetlen jóvoltából mindössze négy pontot szerzett.

Így aztán a komoly terveket szövögető klub vezetősége váltást eszközölt a kispadon, és a pénteki napon bejelentették, hogy a folytatásban Walter Zenga lesz a Venezia vezetőedzője.

Az 58 esztendős szakember nevére az idősebb futballrajongók egész biztosan jól emlékeznek, hiszen a ’80-as, ’90-es években az Inter és az olasz válogatott meghatározó hálóőre volt, két UEFA Kupát és egy olasz bajnoki címet hódított el a Nerazzurrival.

Edzőként a hasonló sikerrel adós maradt, bár 2005-ben a Steaua Bukaresttel a román, egy évvel később pedig a Crvena Zvezdával a szerb bajnokságot nyerte meg. Ugyanakkor 2009-ben a Palermo, 2015-ben a Sampdoria, 2016-ban pedig a Wolverhampton Wanderers kispadján töltött el egy-egy rövid és sikertelen periódust, mint ahogyan az elmúlt kiírás közben átvett Crotone csapatát sem sikerült benntartania a Serie A-ban.

Talán egy osztállyal lejjebb még sikeres lehet, első sorban a gárda stabilitását, másodosztályban való benntartását várhatják el tőle, de kétségtelen, hogy a Venezia céltudatos, rámenősen építkező amerikai tulajdonosa, Joe Tacopina (a lenti képen Zengától balra) mielőbb komoly eredményeket szeretne látni tőle.

Az olasz másodosztállyal kapcsolatos további, naprakész információkért kövesd rendszeresen társoldalunkat, a Serie B magyar oldalt!