Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

ManUtd: a klublegenda még várja a csodát Mourinhotól

Miközben már sokan biztosra vették José Morinho közelgő kirúgását a Manchester Unitedtől, a portugál szakember továbbra is a csapat élén maradt. A „Vörös Ördögök” korábbi legendás támadója, Ryan Giggs szerint minden adott a sikerhez.

Hiába irányítja a világ egyik legsikeresebb trófeahalmozójának számító edzője a világ egyik legértékesebb rendelkező csapatát, az eredmények valahogy mégsem akarnak igazán szállingózni a Manchester Unitednél. A mai rohanó (futball)világban egyre kevesebb az idő a bizonyításra, ez pedig kiváltképp igaz a trénerekre.

A világ legszínvonalasabb bajnokságának tartott Premier League-ben szintén nagyon gyorsan várják a menedzserektől a kiugró teljesítményeket. José Mourinho immár harmadik éve irányítja a „Vörös Ördögöket”, ám a kezdeti biztató sikerek, mint például az Európa-liga győzelem óta (2016 tavaszán), a dolgok kezdenek kicsúszni a kezei közül. Egyre többször hallani, hogy a portugál több játékosával sem ápol jó viszonyt, és egyre kevésbé érezhető az a szerep, amit korábban igazi villámhárítóként töltött be játékosai felett a nehezebb időkben.

Az elmúlt hétvégén már 2-0-ra vezetett a United ellen a Newcatle, azonban az utolsó pillanatban végül még a győzelmet is kiharcoltál Mourinho tanítványai, pedig egy esetlegesen bekövetkező vereség akár az állásába is kerülhetett volna.

A Mourinhoval szembeni türelemre figyelmeztetett a sajtón keresztül a klub korábbi csapatkapitánya, Ryan Giggs is:

„A Unitednek most is egy top edzője van, akinek jó játékosai vannak, és akikkel most egy kemény próba előtt áll. A tudásuk megvan. Komoly erővel rendelkeznek, hogy a legjobbat adják ki magukból, de kétségtelen, hogy bizonyos dolgok megváltoztak. Most Mourinhonak kell tudnia megoldani a bonyodalmakat, mert ő egy top edző.”

– nyilatkozta a walesi válogatott szövetségi kapitánya.