Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Ilicic megint Veronában triplázott – videóval

A gólzáporos kiesési rangadó után a Serie A további vasárnapi mérkőzésein sem igazán lassítottak a csapatok, és szép számmal potyogtak a találatok az olasz bajnokság 9. fordulójának már lejátszott összecsapásain.

Chievo Verona – Atalanta 1-5 (0-2)
Gólszerzők: Birsa (84. – büntetőből) ill. De Roon (25.), Ilicic (28., 50., 52.), Gosens (72.)
Kiállítva: Barba (40.) ill. –

A rendkívül mérsékelt bajnoki rajt után az Atalanta még csak a szezonbeli második győzelmét szerezte meg, miután Josip Ilicic klasszikus mesterhármasával egy ötöst gurított a Chievo vendégeként. A 30 éves szlovén középpályás legutóbbi tripláját ugyancsak a Marcantonio Bentegodi Stadionban regisztrálta, márciusban a Hellas Verona elleni 5-0-s győzelemből vette ki három találattal a részét. A bergamóiak húzóembere vírusos megbetegedése miatt később tudta elkezdeni a szezont, igazi formáját pedig úgy néz ki, hogy mostanra találta meg, mellyel nagy segítségére lehet csapata felzárkózásában. Ezzel szemben a továbbra is nyeretlen sereghajtó Chievón egyelőre az edzőváltás sem segített, a legutóbb az olasz válogatottnál megbukó Gian Piero Ventura súlyos hazai fiaskóval mutatkozott be a “Repülő Szamaraknál”.

 

Bologna – Torino 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Santander (59.), Calabresi (77.) ill. Falque (14.), Baselli (54.)

Bár Belottit ezúttal tartani tudta a Bologna, Falque és Baselli találatával így is kétszer vezetést szerzett a Dall’Arában a Torino, de a házigazda mindkétszer válaszolni tudott, így Filippo Inzaghi legénysége értékes pontot tartott otthon. Nagy Ádám zsinórban az ötödik bajnokiját játszotta végig, és ismét a Rossoblú alapemberének bizonyult a középpályás sorban.

Parma – Lazio 0-2 (0-0)
Gólszerzők:ill. Immobile (81. – büntetőből), Correa (90+3.)

Hiába játszott végig mezőnyfölényben a Lazio az újonc Parma otthonában, csak a hajrában sikerült feltörniük a Keresztesek zárt védekezését. A tavalyi társ gólkirály Immobile büntetőből szállította az idei hatodik találatát, a végeredményt pedig a Sevillától igazolt Correa állította be a ráadásban.

Fiorentina – Cagliari 1-1 (0-0)
Gólszerzők:
Veretout (59. – büntetőből) ill. Pavoletti (70.)

A kora esti mérkőzés emocionális hangulatban kezdődött, ugyanis a két csapat közösen adózott a márciusban elhunyt Davide Astori emlékének, aki karrierje jelentős részét ennél a két együttesnél töltötte. A második félidőben egy gyors gólváltás történt, a hazaiak 11-es góljára a Szárdok cserecsatára röviddel a beállását követően válaszolni tudott, így megosztoztak a csapatok a pontokon.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye