Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VIDEÓ! Hatgólos kiesési rangadó Olaszországban!

Öngól, tizenegyes, duplázás – mindent volt az olasz bajnokság (Serie A) 9. fordulójának vasárnap déli összecsapásán, ahol az ebéd utáni szieszta helyett alaposan egymásnak esett két kiesőjelölt, és végül 3-3-as döntetlen született a Frosinone és az Empoli összecsapásán.

(Fotó: Frosinone Calcio Twitter)

Már a nyolcadik percben megszületett az első találat, amikor a menteni igyekvő rutinos Empoli-hátvéd, Matias Silvestre lábáról a saját kapujába pattant a játékszer. Az első félóra végeztével egyenlíteni tudtak a vendégek, Antonelli vissza passzát a szlovén válogatott Miha Zajc továbbította a hálóba, jól helyezett lövése valahogy keresztül jutott Sportiello kapuson. A szünet után Silvestre javította a hibáját, és immár a helyes kapuba talált be egy szögletet követően a hosszú sarokra érkezve, de rövid idő alatt a helyi kedvenc Daniel Ciofani duplájával fordítani tudott a Frosinone 3-2-re. Az utolsó tíz percre fordulva a török csereember Salih Ucan találatával az Empoli mentett végül pontot a hatgólos thriller végén. A pontosztozkodással mindkét csapat maradt a kieső zónában, de kifejezetten közönségcsalogató mérkőzést varázsoltak az olasz futball szerelmeseinek, és így legalább egy jó mérkőzés okán már biztosan emlékezhetünk majd e két csapatra akkor is, ha a következő idényben már nem lesznek tagjai a Serie A mezőnyének.

Frosinone – Empoli 3-3 (1-1)
Gólszerzők: Silvestre (8. – öngól), D. Ciofani (54., 63. – az elsőt büntetőből) ill. Zajc (32.), Silvestre (48.), Ucan (79.)