Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: ma válthatja Conte Lopeteguit! – sajtóhír

Az El Clásicón elszenvedett kiütéses vereség után a különböző spanyol és egyéb nemzetközi sajtóorgánumok egymással nagy összhangban közölték, hogy a hétfői napon sor kerülhet Julen Lopetegui hosszú ideje megszellőztetett kirúgására, és a legutóbb a Chelsea csapatát irányító Antonio Conte veheti át a helyét a Real Madrid kispadján.

(Fotó: Marca)

A spanyol Onda Cero rádió információi szerint “órákon belül” megtörténhet Lopetegui kirúgása, Conte kinevezése pedig a kora délutáni sajtótájékoztatóra várható.

Gyenge szereplése révén a Real Madrid már a kilencedik helyre csúszott vissza a spanyol bajnokságban (La Liga), Julen Lopetegui irányítása alatt a “Királyi Gárda” az utolsó öt fordulóban egyetlen pontot szerzett egy gól nélküli döntetlen jóvoltából négy vereség mellett.

Alighanem most már tényleg nem várhat tovább Florentino Perez a csodára, és bárki is legyen a felelős az abszolút várakozáson aluli szereplésért, mivel a játékoskeretet nem cserélheti le egyik pillanatról a másikra, kénytelen lesz az edzőváltással tenni egy próbát. De abban is biztosak lehetünk, hogy az eddig látott hanyatlás után a Real Madridnak kötelessége lesz már a januári átigazolási piacon is villantani valamit, mert a világon sok ezer rajongó nem ezeket az eredményeket szokta meg a csapattól, a spórolás ideje tehát alighanem végérvényesen lejárt.

A 49 esztendős Antonio Conte 2011 és 2014 között kezdte el kiépíteni a Juventus mostani egyeduralmát Olaszországban, majd új kihívásokra vágyva az olasz válogatott szövetségi kapitánya lett (2014-2016), a legutóbbi két szezont pedig a Chelsea kispadján töltötte – az első évben bajnoki címet, a másodikban FA-Kupát nyert a londoni gárdával, jelenleg munkanélküli.