Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Vinícius Junior lenne a megoldás?

Santiago Solari kis túlzással talán már most több bizalmát fekteti a brazil tehetségbe, mint tette azt elődje, Julen Lopetegui. A Real Madrid ideiglenesen kinevezett vezetőedzője abszolút elégedetten is nyilatkozott a Valladolid elleni győzelemben főszerepet játszó Vinícius kapcsán.

(Kép: standard.co.uk)

A 18 esztendős brazil beállítása is kellett ahhoz, hogy a blancók ha nehezen is, de behúzzák a meccset. Vinícius ugyanis új lendületet hozott Marco Asensio helyén, és hathatós közreműködései voltak a csapat vezető góljában.

“Azt mondtam neki, hogy futballozzon bátran, és sokan meg fogják védeni. Pontosan tudta, hogy mit kell tennie. Persze külön fel kellett hívnom a figyelmét arra is, hogy védekeznie is kell majd.” – Így Solari Vinícius beállításáról.

“Meg kell értenie, hogy a futballistákra hatalmas nyomás nehezedik amúgy is, nem szabad foglalkoznia azzal, hogy miket mondanak a kívülállók. A fiatal játékosok fejlődéséhez idő kell. A képességeit nézve ugyanakkor ő már most fontos része a csapatnak.” – Folytatta az argentin szakember, aki a győzelmet a következőképpen értékelte:

“Nyernünk kellett! Amikor egy csapat nehéz helyzetben van, nem tudsz könnyű győzelmeket aratni, meg kell szenvedni a három pontért. Mi meg is szenvedtünk! Az utolsó pillanatokig mentünk előre, hogy elérjük a célunkat. Láttam jó pillanatokat, voltak szép momentumaink, és a cserék is sokat tettek hozzá. Ugyanakkor voltak olyan helyzetek is, ahol szükségünk volt az eltökéltségünkre, és a győzni akarásunkra. Természetesen jobban örülnék egy 7:0-ás sikernek, ahol ollózva szerzünk gólt, de futball nem könnyű játék!”