Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern: a vezetőedző szerint a Dortmund előtt most áll a legkomolyabb feladat

A Bayern München vezetőedzője, Niko Kovac úgy véli, a Borussia Dortmund gyengeségeit nagyítóval is nehéz megtalálni, ugyanakkor a sárga-feketék még nem játszottak olyan szintű ellenféllel, mint a rekordbajnok bajorok. 

A Dortmund repülőrajtot vett a bajnokságban: Lucien Favre együttese 10 fordulót követően veretlenül áll a tabella élén, így készülnek a szombati Klassikerre a Signal Iduna Parkban. Paco Alcacer már 7 gólnál jár a ligában, a legtöbb előkészítés pedig Jadon Sancho nevéhez fűződik, szám szerint hat.

„A BVB nagyon sok erősséggel és nagyon kevés gyengeséggel rendelkezik. Rendkívül képzettek a pálya minden részében. A gépezet gyengeségeit nagyítóval is nehéz kiszúrni. A védelemben stabilak, ráadásul irgalmatlanul gyorsan képesek ritmust váltani. Nagyszerű játékosaik vannak, akik közül néhányan egy napon világklasszisok lesznek” – vélekedett Kovac a Klassikert megelőző sajtótájékoztatón.

A Bayern a szezon elején tőlük szokatlan módon sok pontot hullajtott, most viszont egy esetleges győzelemmel a Dortmund közvetlen közelébe férkőzhetnének. A horvát szakember magabiztosan tekint a rangadóra.

„Nyilván a Dortmund még nem találkozott olyan ellenféllel, mint a Bayern. Élvezni fogjuk az összecsapást. Nincs félelemérzetem a nyomást illetően. Nyomást akkor éreztem, amikor az Eintracht Frankfurtot az osztályozón irányítottam. Na, az valóban a túlélésről szólt. A Klassiker mindenkit érdekel. Meg akarjuk nyerni a rangadót, ehhez pedig mindenki a legjobbját kell nyújtsa, az is, aki nem kap helyet a kezdőcsapatban.”