Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: négy meccs után lemondott a bukott szövetségi kapitány – sajtóhír

Amennyiben igazak a hírek, nem sokáig tartott a nagy újrakezdés, az “évszázad bukását” (az olaszok vb-ről való lemaradását így jellemezte annak idején a talján sajtó) egy újabb kisebb fiaskó követett Gian Piero Ventura karrierjében…

Azok után, hogy tavaly év végén a svédek elleni pótselejtező elvesztése után az olasz válogatott 60 év után először nem jutott ki a világbajnokságra, a 70 éves szakvezető október 10-én a Serie A kieső zónájában tanyázó Chievo Verona csapatát vette át, de a vasárnap délutáni meccset követően felajánlotta lemondását – számolt be róla a Sky Sport Italia.

Gian Piero Ventura négy mérkőzés alatt három vereség után éppen vasárnap szerzett először pontot a Bologna elleni 2-2-es döntetlen alkalmával, azonban saját belátása szerint úgy érzi, hogy nem tud segíteni csapatának, nem vezet sehová csapata útja, ezért adta be a lemondását.

Ugyanakkor a sportigazgató még bízik benne, hogy döntése nem végleges:

“Derült égből villámcsapásként ért minket az elhatározása, továbbra is megfelelőnek gondoljuk őt a feladatra, nem bántuk meg a kinevezését. Meglátjuk, hogy mi lesz, bizonyára beszélni tárgyalni az elnökkel, és ezt követően dőlhet el a folytatás.”

– árulta el Giancarlo Romairone ugyancsak a Sky Sport Italiának.