Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Valahol Európában: Angol, német, olasz, spanyol másodosztályú körkép

Közel két hónapja tekintettük át utoljára, hogy mi a helyzet a négy kiemelt topliga alatti egyes másodosztályú bajnokságokban, immár a 2018-2019-es szezon harmadánál kifejezetten reális képet kaphatunk arról, hogy mely csapatok milyen esélyekkel bízhatnak az élvonalbeli visszatérésben.

Anglia – Championship

Továbbra is rendkívül szorosan alakul az angol másodosztály élmezőnye, hiszen az első hét helyezett hat ponton belül van egymástól, lehetetlen megjósolni, hogy a végén mely csapatok juthatnak fel a Premier League-be, és egy jó hajrával még második beleszólhatnak majd a küzdelembe. Az elmúlt másfél hónapban mindössze kétszer pontot vesztő Norwich City sorozatbeli öt győzelme jóvoltából a Championship élére ugrott, két ponttal megelőzve a Middlesbrough csapatát, és hárommal a Leeds Unitedet, amely legutoljára éppen az ötödik helyre felkapaszkodó West Bromwich Albion ellen kapitulált 4-1 arányban. A Frank Lampard által vezetett Derby County jó formájának egy hazai 3-0-s vereség vetett véget, de még mindig elfoglalják az utolsó rájátszást érő pozíciót. A múlt hónapban edzőt váltó Aston Villa a csere óta döcögősen indult, de az utóbbi két sikerével a 11. helyen már csak négy egységre van az utolsó playoff-helytől. Az elmúlt hetekben belelendült a Swansea és a QPR csapata is, ellenben a Stoke City továbbra is botladozik, a néhány éve még az élvonalban is látott Hull City és Bolton pedig legfeljebb a kiesés elkerüléséért csatázhat.

A bajnokság aktuális állása

Németország – 2. Bundesliga

Körvonalazódni látszik egy páros versenyfutás az első helyért a két tavalyi kieső között a német második vonalban, a Hamburger SV ráadásul az elmúlt hetekben mutatott jó formájának köszönhetően megelőzte az élen az 1. FC Köln gárdáját. Közelmúltbeli edzőváltása óta a Hamburg mindhárom bajnokiját megnyerte, és a mezőny egyetlen veretlen csapataként a harmadik helyet elfoglaló Union Berlint már négy ponttal előzi meg, amely öt győzelem mellett nyolc döntetlent játszott eddig. Az egykor szebb napokat is látott St. Pauli és Bochum csapata egyaránt lőtávolból üldözi a dobogósokat, ellenben a tavasszal a feljutásról csak osztályozón lemaradó Kiel beleszürkülni látszik a középmezőnybe. Náluk is szerényebben muzsikál négy vereség után már legutóbb pontot szerző Bielefeld, vagy éppen a két éve még a Bundesligában szereplő Darmstadt együttese.

A bajnokság aktuális állása

Olaszország – Serie B

Kétségkívül a legtöbb bizonytalanság az olasz másodosztály küzdelmeit övezi az idei szezonban, nem csak a másodosztályokat illetően, hanem talán egész Európát, ám végül most úgy tűnik, hogy a már elkezdett szezont valóban 19 csapattal fogják befejezni, és már túl vannak 12 fordulón. Az utolsó hat meccséből ötöt megnyerő Palermo csapata villámléptekkel halad a Serie A felé, őket a szezonbeli két vereségét az utolsó négy fordulón belül elkönyvelő Pescara a második, és az első sorban saját közönsége előtt verhetetlen Salernitana a harmadik helyről követi. A playoffot érő helyezéseken még a tavalyi is rájátszás-résztvevő Cittadella, a harmadosztályból frissen visszatérő Lecce, a szintén szebb napokat látott Brescia, valamint a meggyőző rajt után jókora visszaeséstől produkáló és a szintén többre hivatott, ugyancsak tavalyi Serie A-s Benevento osztozik. Utolsó három mérkőzésének megnyerésével a Perugia is felsorakozott mögött, míg Walter Zenga kinevezése óta a Venezia is magára talált, ellenben a tavaly még élvonalbeli Crotone mélyrepülése most már kezd nagyon kellemetlenné válni.

A bajnokság aktuális állása

Az olasz másodosztállyal kapcsolatos további, naprakész információkért kövesd rendszeresen társoldalunkat, a Serie B magyar oldalt!

Spanyolország – La Liga 2

A spanyol másodosztály élére némi meglepetésre az Alcorcon csapata állt, de a tavalyi három La Ligás kieső szorosan ott lohol a nyomában: a Malaga egy ponttal mögötte második, a Deportivo La Coruna egy mérkőzéssel kevesebbet játszva negyedik, a Las Palmas pedig az utóbbi négy fordulóban elért négy döntetlenje jóvoltából hátrált csak a hatodik pozícióba. Ugyancsak előnyös pozícióban áll 14 kör után a Granada és az Albacete csapata, de nagyszerű felzárkózása révén az Osasuna is újra harcban lehet az élvonalbeli feljutásért, míg az egykor még nemzetközi kupadöntőt is játszó a Mallorca a nyolcadik pozícióban ugyancsak közel van a playoffhoz. Ellenben a két évvel ezelőtt kieső Sporting Gijon a második vonalban sem találja a ritmust, csakúgy mint az Elche vagy éppen az utolsó előtti Cordoba együttese, utóbbi kettő számára az idei célkitűzés alighanem a másodosztályú tagság megőrzésére redukálódott.

A bajnokság aktuális állása