Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: továbbjutott, de még nem csoportelső a Bayern München – videóval

Nem volt nehéz ellenfél a Bayern München számára, a már biztosan kieső Benfica elleni találkozó. Már az első félidőben háromgólos előnyben voltak a németek, végül ötig nem álltak meg. A Bayern végül bebiztosította a továbbjutást, de csak az utolsó mérkőzésen, az Ajax ellen fog eldőlni, hogy az első hely is meglesz-e. 

Forrás: uefa.com

Egyértelműen a Bayern München dominált a Benfica ellen, és már nagyon hamar, a 13. percben megszerezték a vezetést. Robben cselezte be magát a védők között a tizenhatoson belülre, majd gyönyörűen a kapu bal oldalába lőtt. Jobban játszottak a hazaiak, a portugálok maximum csak szögletekig jutottak. Aztán a 30. percben már a második találatát szerezte a német alakulat. Robbennek ismét sikerült becsapnia a védőket, és most is egy szép lövéssel juttatta a léc alá a labdát. A 36. percben Müller fejelhetett, ám a kapus szögletre ütötte ki a labdát, ami után a Bayern a harmadik gólját is meglőtte, csak most Robert Lewandowski fejelt, és a labda a hálóban kötött ki. Az első játékrész végéig már nem változott a meccs állása.

A második félidő egy Benfica szépítéssel kezdődött a 47. percben. Egy szép kontrát vihettek végig a portugálok, amelynek a végén a friss csereként beállt Gedson Fernandes lőtt a kapus feje felett a léc alá. A Bayernt azonban nem hatotta meg ez a gól, és az 51. percben már a negyedik találatukat szerezték ismét Lewandowski révén. Továbbra is a hazai csapat irányította a mérkőzést, a Benficának nem jutott több egy-két pontatlan lövésnél. Már-már úgy tűnt, hogy visszavett a Bayern, és marad az eredmény, de a 77. percben megérkezett az ötödik találata is a németeknek. Alaba jól találta meg egy kiváló labdával Franck Riberyt, ő pedig Vlachodimos mellett briliánsan lőtt a kapu jobb alsó sarkába. A lefújásig már nem sok minden történt, mindkét csapat belenyugodott az eredménybe, ami már nem is változott a meccs végéig.

Bayern München – Benfica: 5-1 (3-0)
Helyszín: Allianz stadion (München) Vezette: Daniele Orsato (olasz)
Gólszerzők: Robben (13. 30.), Lewandowski (36. 51. ), Ribery (77.) ill. Fernandes (46.)
Sárga lap: Robben (24.), Ribery (33.) ill. Semedo (87.)
Kiállítás: – ill. –

Bayern München: Neuer, Alaba, Süle, Boateng, Rafinha, Goretzka, Kimmich, Müller (Jeong, 81.), Ribery (Wagner, 78.), Robben (Renato Sanches, 72.), Lewandowski. Vezetőedző: Niko Kovac

Benfica: Vlachodimos, Almeida, Conti, Dias, Grimaldo, Pizzi (Fernandes, 46.), Fesja (Semedo, 76.), Gabriel, Rafa Silva, Cervi, Jones (Seferovic, 59.). Vezetőedző: Rui Vitoria.

Az E-csoport állása: 

https://www.youtube.com/watch?v=Wse6P8Dj1Ks