Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Sikerülhet az újabb bravúr?

Fontos meccs előtt áll a MOL Vidi FC, ha ma este legyőzi a BATE Boriszov csapatát 2003/04-es debreceni menetelés után újra lenne tavasszal magyar érdekeltség a nemzetközi kupában. 2003 november 27-én ugyanis a Loki előbb idegenben 1-1-et , itthon pedig 0-0-ás döntetlent játszott a PAOK-kal (kivel is van most egy csoportban a Vidi, illetve vert meg oda-vissza?) s megélte a tavaszt. 2004 február végén pedig a belga Club Brugge ellenében 1-0-ás vereséggel és egy hazai 0-0-val búcsúzott.

A Groupama Arénában a BATE játékosok örülhettek (molvidi.hu)

A következő évben vezették be a csoportkört, melyben a Ferencváros érdekelt, majd a Videoton 2011-ben, s most jutott be a csoportkörbe. Marko Nikolics másfél éve vette át a stafétát, s azóta folyamatosan építi a csapatát. Több korábban problémás focistától megvált, s helyükre “katonákat” állított. Olyan játékosokat nem marasztalt, mint a bosnyák-magyar cselgép Suljic Asmir vagy a nigériai csatár Ezekiel Henty.Tavasszal megszerezték Stefan Scsepovicsot, de már ő se tagja a keretnek, ahogy a nyári igazolás Sós Bence se. Igaz utóbbi kettőt nem kommunikálta eddig a klub, de már egy jó ideje nem játszanak.Szerda este a meccs előtti sajtótájékoztatón a szerb mester a szeptemberi összecsapásra is kitért, ahol is meglepetésre kikapott a magyar bajnok.

„Nagyon fontos meccs előtt állunk, egy komoly ellenféllel találkozunk. A BATE nagyobb tapasztalattal bír az európai porondon mint mi. Szeptemberben ezzel a tapasztalattal 2-0-ra nyerni is tudtak ellenünk Budapesten, azóta azonban szereztünk 6 pontot és jelenleg a csoport második helyén állunk. Motiváltak vagyunk, a játékosokon látom, hogy várják már a meccset. Elmondtam többször, most is megerősítem, a csapatom igazi harcosokból áll, akik küzdeni fognak a jó eredményért, a klub sikeréért és a magyar futball sikeréért. Fejben és taktikailag is tökéletesnek kell lennünk a meccsen, csak úgy érhetünk el eredményt. Sokszor mondtam már, de remek társaság alkotja a csapatunkat. Látom, hogy a játékosok magabiztosak, hisznek abban, hogy sikerül jó eredményeket elérnünk. Persze van nyomás, hiszen tudjuk, hogy mi a tét, de arról is sokszor beszéltem, hogy személyszerint én szeretem ezt. Ha nincs nyomás, akkor nincs cél, márpedig én olyan helyen szeretek dolgozni, ahol nagy célok vannak. Már így is többet értünk el, mint amit az emberek gondoltak korábban, de szeretnénk még sikeresebbek lenni. Persze holnap nagyon nehéz dolgunk lesz, de a nagy sikerekhez nehéz út vezet”

Aleksei Baga a BATE trénere is megszólalt szerda este, ő a következőket mondta a várakozásairól, illetve az ellenfélről:

„Nem mondanám, hogy a Vidi drasztikusan változtatott a játékstílusán a magyarországi meccs óta. A PAOK ellen is jó védekezést és nagyon veszélyes kontratámadásokat mutattak be. Pontrúgásból is veszélyesek tudnak lenni, ez egyébként az egész modern európai labdarúgásra jellemző, fontos szerepet játszanak a pontrúgások a játékban. Jobban játszik-e majd a Vidi, mint az első meccsen? Attól függ, mit értünk jobb játék alatt. Erősebb lesz-e a védelmük, jobban kontráznak-e majd? Számíthatunk-e tőlük támadóbb jellegű felállásra? A Vidi védekezése az európai meccseken erősnek tűnik, emiatt jár az elismerés az edzői stábnak és ellenfelünk játékosainak. Tudják, hogy mivel lehetnek sikeresek, emiatt van már hat pontjuk. De az, hogy jobban, vagy rosszabban szerepelnek-e, az nagyban függ a mi játékunktól. Milunovic egészségügyi állapota nem teszi lehetővé a játékát, nem fogjuk erőltetni, hogy pályára lépjen, nem kockáztatjuk a karrierjét egy meccs miatt. Szerencsére van, aki helyettesítse. Tuominen valószínűleg január végéig kezeléseket kap majd. Ha egészséges lenne, ott lenne a keretben, de így nincs miről beszélni”