Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vida Kristopher: szeretek a Zsolna ellen futballozni

A hétvégén a DAC sorsdöntő mérkőzést játszik idegenben az exbajnok Zsolna otthonában. A mérkőzést megelőzően a csallóközi együttes hivatalos honlapja Vida Kristophert kérdezte, mit vár a mérkőzéstől.

A sorsdöntő Zsolna elleni mérkőzést megelőzően a DAC magyar futballistája Vida Kristopher a sárga-kékek hivatalos honlapjának mondta el mi várható a zsolnai mérkőzéstől és mire kell figyelniük. A magyar támadónak remek emlékei vannak a Zsolna elleni mérkőzéseiről, hiszen első mérkőzésén zseniális góllal debütált a Zsolna ellen a sárga-kékek színeiben, ráadásul az a találat a hónap gólja is volt egyben.

„Talán pont a műfű az oka, hiszen az én stílusomnak az fekszik a legjobban, ráadásul a gyerekkorom nagy részét is ezen a borításon futballoztam végig, tehát megszoktam. Valószínűleg a Zsolna játékstílusa is ül nekem, hiszen eddig szinte mindig sikerült jól teljesítenem ellenük. A hazai meccseken is adtam két gólpasszt, tehát szeretek ellenük futballozni, és remélem, hogy három ponttal térünk haza”

Majd röviden jellemezte a tabella harmadik helyén álló Zsolna játékát.

„Hozzánk hasonlóan ők is egy olyan együttes, amely szeret futballozni, hátulról építkezve nem csak előre rugdossák a labdát, hanem igyekeznek kihozni azt. Nagyon gyorsan le tudnak fordulni, veszélyesek az ellentámadásaik. Holnap meg kell akadályoznunk a labdakihozatalt és a kontratámadásaikat.”

Vida Kristopher idén kiváló teljesítményt nyújtott az őszi szezonban hét találatával a csapat második legjobb góllövője, amelyet Zsolnán is folytatna, azonban a csapat sikerességét helyezi előtérbe és reméli a szurkolók Zsolnára is elkísérik a csapatot, ahol a második hely megőrzése a cél.

„Az összecsapás után a három ponttal lennék elégedett. Ha az megvan, akkor a mutatott játék másodlagos, a győzelem a legfontosabb. Személy szerint jó lenne ismét feliratkozni a góllövők közé, de a csapat sikere mindennél előbbre van. Remélem, a szurkolóink is velünk tartanak majd. Szerintem mindenki tudja, mennyire fontos az utolsó két forduló, amelyek során szeretnénk hat pontot gyűjteni, mert csak így tudunk harcban maradni a bajnoki címért. Arra kérek mindenkit, hogy kisérjenek el minket Zsolnára is, segítsenek nekünk és nyerjük meg együtt a szombati rangadót!”

Forrás: fcdac.sk