Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: sima lipcsei siker; súlytalan Frankfurt hazai pályán

A német Bundesliga 13. fordulójában a vasárnapi játéknapon a szokásokhoz híven két mérkőzést rendeztek. A jó formában lévő Mönchengladbach a Lipcséhez látogatott, míg a szintén jól szereplő Frankfurt a Wolfsburg együttesét fogadta.

RB Leipzig – Borussia Mönchengladbach 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Werner (3., 45+1.) ill. –

Gulácsi Péter a kezdőben, míg Orbán Willi a kispadon kapott helyet a délutáni találkozón, amely a hazaiak számára indult jól. A német válogatott Timo Werner ugyanis már a 3. percben megszerezte csapata számára a vezetést. A támadó remekül játszott össze Sabitzerrel, majd tizenegy méterről bevette Sommer kapuját. Werner még a félidő hosszabbításában megduplázta a saját és csapatának a góljainak számát, igaz ehhez Yussuf Poulsen is nagyban hozzájárult. A dán támadó remekül rázta le magáról a védőket, majd a kapus mellett is eltolva a labdát Wernernek már csak annyi dolga volt, hogy 14 méterről eltalálja az üres kaput. A fordulást követően újabb gól már nem született, így Gulácsi Péter elégedetten vonulhatott le a pályáról, hiszen ezen a mérkőzésen is több védéssel hozzájárult ahhoz, hogy érintetlen maradjon csapatának a hálója. A Lipcse ezzel a győzelemmel felkapaszkodott a dobogó legalsó fokára, egy pontra megközelítve a Mönchengladbach együttesét.

Frankfurt – Wolfsburg 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Jovic (87.) ill. Mehmedi (31.), Gincze (68.)

A hét utolsó mérkőzésén a liga egyik legjobb formában lévő támadósorával (Haller, Jovic, Rebic) felálló Frankfurt hazai pályán csak szenvedett. A csapat ugyanis kaput is alig talált ezen a találkozón, márpedig anélkül igencsak nehéz gólt szerezni. Igaz a Wolfsburg sem nagyon lőtte szét Kevin Trapp kapuját, de mikor eltalálták azt, akkor abból gól is született. Az elsőt a 31. percben Mehmedi jegyezte, aki remek labdát kapott Ginczektől, melyet ki is használt. A második félidőben Ginczek már gólszerzőként jeleskedett, miután Rexhbecaj tökéletes beadására érkezett remekül, ezzel pedig a három pont sorsát is eldöntötte. Ugyan a 87. percben Jovic még szépíteni tudott, de egalizálni már nem sikerült a hazaiaknak.

A 13. fordulóból még egy mérkőzés hátravan, a Leverkusen holnap este 20:30-tól a Nürnberg otthonában fog szerepelni.