Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar játékost igazolna az orosz éllovas – sajtóhír

Nagy Dominik tegnapi átigazolási pletykája után ezúttal egy újabb magyar játékost vinnének egy nívós európai bajnokság topcsapatához…

(Fotó: Sport365)

Kazah lapértesülések szerint az orosz bajnokságot (Premjer Liga) aktuálisan vezető Zenit Szentpétervár csapata januárban le akarja igazolni az Asztana magyar középpályását, Kleinheisler Lászlót.

A 24 éves válogatott játékos megbízható teljesítménye révén alapembere a 2018-as kazah bajnokságot megnyerő és az Európa-liga csoportkörében érdekelt együttesnek, mely birtokába az elmúlt nyáron került véglegesen a német Werder Brementől.

A Kazfootball oldal szerint a Zenit a télen jelentős átalakításokra készül a középpályáján, ennek egyik része lehet a magyar labdarúgó szerződtetése is, aki nem az első honfitársunk lenne Szentpéterváron, hiszen korábban Huszti Szabolcs már 2009 és 2012 közt erősítette a Zenitet.

Egyébiránt komoly elismerés lenne, ha az orosz bajnokságba kerülne egy magyar játékos, hiszen az UEFA aktuális koefficiens rangsorában a Premjer Ligát a hatodik helyre sorolják, közvetlenül az öt topbajnokság mögé.