Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A 10+1 leghihetetlenebb futball hír, ami megtörtént 2018-ban

Lassan véget ér a 2018-as év, ami egyáltalán nem volt unalmas a futball rajongói számára. Nagyon sok érdekes és meghökkentő dolog történt az évben, amelyek közül most kiemelünk tíz plusz egyet visszaemlékezés gyanánt. A sorrend teljesen véletlen. 

1. A Libertadores-kupa döntőjének visszavágóját Madridban rendezték meg

Képtalálat a következőre: „libertadores copa final bernabeu”

Forrás: scroll.in

Az év talán legnagyobb visszhangot kiváltó döntése volt a futballban, hogy a dél-amerikai Libertadores-kupa döntő visszavágóját nem Dél-Amerikában rendezték meg. A Boca Juniors és a River Plate összecsapását először az eső miatt halasztották el, majd a szurkolók összecsapásai miatt. A FIFA végül úgy döntött, hogy egy semleges helyszínen, ráadásul egy másik kontinensen fogják lejátszani a mérkőzést, méghozzá Madridban, a Santiago Bernabeu stadionban.

2. A spanyol válogatott kirúgta a szövetségi kapitányt két nappal a vb előtt

Képtalálat a következőre: „lopetegui fired spain”

Forrás: football360.uk

Igazán szürreális esemény zajlott le a spanyol válogatottnál, mindössze két nappal a világbajnokság kezdete előtt. Először Julen Lopetegui és a Real Madrid bejelentette, hogy a torna után a spanyol szakember veszi át a klub irányítását. Erre a spanyol szövetség és annak újdonsült elnöke, Luis Rubiales úgy reagált, hogy azonnali hatállyal kirúgták Lopeteguit, a válogatott pedig ott álltak szövetségi kapitány nélkül a vb-nyitány előtt. Végül gyorsan kinevezték Fernando Hierrót, ám a spanyolok nem jutottak sokáig: a csoportkörből még továbbmentek, de rögtön utána a házigazda oroszok búcsúztatták őket.

3. Griezmann egy kisfilmmel jelentette be, hogy megy-e a Barcába, vagy sem

Képtalálat a következőre: „la decision griezmann”

Forrás: si.com

Már a nyári transzferidőszak előtt mindenhol arról lehetett olvasni, hogy Antoine Griezmann a következő szezont a Barcelonában fogja megkezdeni. A francia támadó kihasználta ezt a hírverést, és egy fél órás kisfilmet készítettet “La Decisión” (A döntés) címmel, hogy abban jelentse be, hogy marad-e az Atletico Madridban vagy a Barcelonába igazol-e. Sokan kritizálták ezután a játékost, hogy nem ilyen önző és szenzációhajhász módon kellett volna közölnie a döntését. A kisfilmet egyébként Gerard Pique produkciós cége készítette.

4. Egymás után kétszer is megdőlt a legdrágább kapus rekordja

Képtalálat a következőre: „kepa allison”

Forrás: Youtube

A játékosok árai minden évben emelkednek, és nincs ez másképp a kapusok esetében sem. Először júliusban robbant a hír, hogy Liverpool 56 millió fontért (62 millió euróért) leigazolta az AS Roma kapusát, Allison Beckert, aki így megelőzte a világ eddigi legdrágább hálóőrét, Edersont, aki 36 millió fontért (40 millió euróért) igazolt a Benficából a Manchester Citybe. Azonban még egy hónap sem telt el, Allison rekordját máris megdöntötték. Augusztusban jelentette be a Chelsea, hogy 72 millió fontért (80 millió euróért) leigazolták az Athletic Bilbao 24 éves hálóőrét, Kepa Arrizabalagát.

5. Cristiano Ronaldo távozott a Real Madridból 

Képtalálat a következőre: „cristiano ronaldo juventus”

Forrás: mfor.com

Habár maga Cristiano Ronaldo nyilatkozta azt, hogy a Real Madridból szeretne visszavonulni, a nyáron sok madridi szurkolónak törte össze a szívét. A portugál klasszis 9 év után otthagyta a királyi gárdát és a Juventusba igazolt 100 millió euró ellenében. A játékos elmondása szerint megromlott a kapcsolata Florentino Perez elnökkel, ezért már januárban eldöntötte, hogy távozni fog a klubtól és csak a Juventus jöhetett nála számításba. A Real Madrid hamar feledtetni akarta klubrekorderét, és Mariano Diaz leigazolásával gyorsan neki is adták Ronaldo mezét, ám az új “hetes” nem sok mindent tudott még eddig felmutatni a habfehér mezben.

6. A címvédő német válogatott már a csoportkörben búcsúzott a 2018-as vb-től

Képtalálat a következőre: „world cup germany eliminated”

Forrás: aol.com

A 2018-as oroszországi világbajnokság egyik, ha nem a legnagyobb meglepetése volt, hogy a címvédő Németország már a csoportkörben búcsúzott a tornától, ráadásul utolsóként, és még Dél-Koreától is vereséget szenvedve. Ez volt az első alkalom a német válogatott történetében, hogy ilyen korán kiessenek a vb-ből. Joachim Löw szövetségi kapitány helye sem volt biztos a hatalmas blama után, de a német szövetség végül megkegyelmezett neki, és hagyják, hogy kitöltse a szerződését.

7. Először kapott női játékos Aranylabdát, majd arra kérték, twerkeljen

Kapcsolódó kép

Forrás: rtl.fr

Történelmi év volt 2018, hiszen először adták át a sport történetében női labdarúgónak is az Aranylabdát. A Lyon és a norvég válogatott játékosa, Ada Hegerberg kapta meg az elismerést, és amikor a gálán felment a színpadra átvenni a díjat, a show házigazdája, Martin Solveig DJ csak arra volt kíváncsi, hogy Hegerberg tud-e twerkelni (rázni a fenekét – szerk.). Nagyon kínos volt a szituáció, de a játékos végül csak egy nemmel válaszolt, viszont látszott, hogy nagyon nem tetszett neki a kérdés.

8. Lionel Messi csak ötödik lett az Aranylabda szavazáson 

Képtalálat a következőre: „messi barcelona”

Forrás: as.com

Luka Modric megszakította Lionel Messi és Cristiano Ronaldo évek óta tartó hegemóniáját, és 2018-ben ő nyerte el a legjobb férfi labdarúgónak járó Aranylabdát. A díjra az újságírók és a válogatottak csapatkapitányai szavaznak egy hármas sorrenddel. A második legtöbb szavazatot Cristiano Ronaldo kapta, viszont Messi csak az ötödik helyen végzett, amin nagyon felháborodott a közvélemény. A közmegegyezés szerint az argentin támadónak ha nem is az első helyen kellett volna végeznie (de ott is lehetett volna), de legalább a második helyen ott kellett volna lennie.

9. Az AS Roma már leigazolta Malcomot, majd mégis a Barcelona játékosa lett

Képtalálat a következőre: „malcom barcelona”

Forrás: goal.com

A 2018-as nyári átigazolási szezon egyik legérdekesebb transzfere minden bizonnyal Malcomé volt. Az AS Roma és a Bordeaux is már hivatalosan bejelentette, hogy mindenben megállapodtak a felek, és a brazil szélső másnap érkezik az olasz fővárosba a kötelező orvosi vizsgálatra. Malcom azonban már a repülőgépre sem szállt fel, mivel a bejelentés után a Barcelona közbelépett, és egy ajánlattal elhappolta a Roma orra elől a játékost.

10. Iniesta és Fernando Torres már nem Spanyolországban, hanem Japánban néznek szembe egymással

Képtalálat a következőre: „iniesta torres japon”

Forrás: marca.com

Andres Iniesta 2018-ban intett búcsút a Barcelonának, ahol egész karrierje során focizott. Egy másik spanyol klasszis, Fernando Torres is ekkor hagyta el (ismét) nevelőklubját, az Atletico Madridot. A sors végül úgy hozta, hogy a két korábbi bajnoki ellenfél, ám válogatottbeli csapattárs ugyanúgy Japánba ment levezetni, ám most sem egy csapatban játszanak. Iniesta a Vissel Kobe játékosa lett, míg Torres a Sagan Tosu klubjában folytatta karrierjét.

+1: Saját szurkolói verték össze a Sporting játékosait és edzői stábját

Screen-Shot-2018-05-15-at-18.13.59

Fotrás: ojogo.pt

A listát egy igen szomorú hírrel zárjuk. A 2017/18-as szezon végére nagyon elromlottak a dolgok a portugál Sporting CP csapatánál. A klub elnöke folyamatosan szította az indulatokat, ami a klub ultráira is átragadt. Ez abban csúcsosodott ki, hogy betörtek a Sporting edzőközpontjába, ahol randalíroztak és megverték az ott lévő játékosokat és az edzői stáb tagjait. Emiatt többen, mint például Rui Patricio és William Carvalho is felmondta a szerződését, mert nem volt hajlandó tovább a klubnál játszani.