Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Három PL-klub is vinné az MLS-ben szereplő amerikai válogatott támadót

Az MLS-ben, és az amerikai labdarúgó-válogatottban szereplő támadót nézett ki magának három angol élvonalbeli, azaz a Premier League-ben szereplő együttes. Ezen felül még két másodosztályú angol klub is leigazolná a jenkik futballistáját.

Zardes nyáron már akár a Premier League-ben szerepelhet (forrás: mlssoccer.com)

A Premier League-ben szereplő klubok közül három is érdeklődik Gyasi Zardes iránt, aki jelenleg az MLS-ben, vagyis az észak-amerikai profiligában szerepel a Columbus Crew együttesében. A teamtalk.com információi szerint a 40-szeres, 27 éves amerikai válogatott támadót a Fulham, a Huddersfield, valamint a Crystal Palace csapatával hozták hírbe. A Huddersfield csapatán kívül tehát két londoni kérője is lehet Zardesnek, akire a hírek szerint három az angol másodosztályban, vagyis a Championshipben szereplő gárda is leigazolna: a Norwich, Middlesbrough és a Leeds. A Championshipben érdekelt érdeklődő együttesek közül jelenleg mindhárom csapat a PL-be való feljutás küszöbén áll, így akár az is megtörténhet, hogyha Angliába igazol Zardes, akkor mindenképpen a Premier League-ben találhatja hamarosan magát, főként hogy a hírek szerint a nyáron üthetnek nyélbe egy esetleges transzfert az amerikaival.

Zardes 2012 decembere óta egészen 2018 januárjáig a Los Angeles Galaxy játékosa volt az MLS-ben, jelenleg pedig a Columbus Crew csapatát erősíti a ligán belül immár közel egy éve. A támadó 2015 január 29-én ölthette magára először a jenkik címeres mezét, melyben összesen eddig 40 alkalommal lépett pályára, és 6 találatot is jegyzett. Az MLS-ben az alapszakaszt tekintve 164 meccsen 53 gólig, valamint 20 gólpasszig jutott, míg a liga rájátszásában 11 alkalommal léphetett pályára, mely alkalmak során 3 gólt szerzett, és 1 gólpasszt is kiosztott. Az MLS-ben 2014-ben a Galaxy csapatával el is hódította a legjobb klubnak járó trófeát, míg az amerikai válogatottal 2017-ben Arany Kupát nyert. Zardes kivásárlási árát a Transfermarkt 3,5 millió euróra teszi.