Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Arsenal siker a legfontosabb londoni derbin – videóval

Fantasztikus, és megérdemelt győzelmet aratott az Arsenal együttese a Premier League 23. fordulójának slágermeccsén, a Chelsea elleni városi rangadón. A három pont megszerzése mindkét együttes számára kulcsfontosságú volt, így remek csatára számíthattunk.

Az eddigi leghitelesebb célfutballt produkálta az Arsenal együttese. Az „Ágyúsok” az alig több mint fél éve kezdődött Emery-érában ugyan már többször is próbálkoztak a kontrákra és az ellenfél hiába reagálva játszani, ám ez inkább kevés, mint sok sikert hozott.
Ma a Chelsea végig dominálta mezőnyjátékban a londoni rangadót, azonban képtelenek voltak valódi, kapu közeli veszélyt jelenteni Bernd Leno kapujára. Nem úgy a szintén becsülettel igyekvő hazaiak, akik már az első játékrészben eldöntötték a három pont sorsát. Az első negyedóra végén Lacazette a legendás Thierry Henry-t idézte mozgásával, és fantasztikus bombagólt vágott Kepa Arrizabalaga ketrecébe.
A második találatot a veteránná érő Laurent Koscielny érte el, kialakítva 2-0-s végeredményt.
Pierre-Emerick Aubameyang nem tudott betalálni, ám most is igazi vezér volt a pályán, egy ollózásból kevés híján gólt is szerzett.
A távozóban lévő Aaron Ramsey kezdőként játszott, míg Mesut Özil legalább újra a padon foglalhatott helyet.
Az Arsenal a reményteljes rangadós győzelmével újra reménykedhet a 2019-20-as BL-szereplésben.

Arsenal – Chelsea 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Lacazette (14. perc), Koscielny (39.), ill.

A meccs összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=glrtjk1fR1w

A bajnokság állása: