Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: gyenge első félidő után simán hozta a kötelezőt a Bayern – videóval

A német Bundesliga 19. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén a nehéz helyzetben lévő Vfb Stuttgart látogatott a címvédő Bayern Münchenhez.

Thiago remek lövése utat talált Zieler kapujába. (kép: Kicker)

A Bayern München hazai pályán remek mutatókkal rendelkezik a Stuttgart ellen, így egyáltalán nem volt meglepetés, hogy a bajorok már az 5. percben előnybe kerültek. Egy vendégkapu előtti kavarodás után Lewandowski készítette le a labdát nagyszerűen Thiagonak, aki a jobb alsóba tette azt belsővel. A gól túlságosan megnyugtatta a hazaiakat, akik rendesen beleültek a mérkőzésbe és még annak ellenére sem pörögtek fel, hogy a Stuttgart viszonylag veszélyes támadásokat vezetett. A 22. percben pedig egy ezek közül gólt is ért. A görög válogatott Donis remek lövéssel egalizált, Neuer kapusnak esélye sem volt. A félidő hajráját ugyan megnyomták a bajorok, de a vezetést nem tudták már megszerezni.

Goretzka 5. gólját szerezte a szezonban. (kép: Kicker)

A szünetben a Bayern részéről csereként beállt Serge Gnabry, aki meglehetősen aktívan szállt be a meccsbe. Az 55. percben a szélső igencsak erős lövésébe Gentner tette bele a lábát, ami pechjére Zieler kapujába jutott. Kis idő múltán Gonzalez került ziccerbe, de az argentin támadó a vendégek legnagyobb bánatára csak a kapufát találta el. Ahogyan két perccel később Lewandowski is, igaz a lengyel egy jogosan megítélt büntetőt nem tudott értékesíteni. A 71. minutumban Kimmich szöglete után a jó formának örvendő Goretzka fejelt a kapuba, ezzel magabiztossá téve a müncheni csapat előnyét. A hajrábán Kimmich kiosztott még egy gólpasszt Lewandowskinak, így a lengyel gólvágó sem maradt ki a jóból. Az utolsó percekre pedig beállhatott a friss szerzemény, a kanadai Alphonso Davies is, szokva ezzel egy kicsit a Bundesliga légkörét. Győzelmével a Bayern újra hat pontra közelítette meg a listavezető Borussia Dortmundot.

Bayern München – Vfb Stuttgart 4-1 (1-1)
Gólszerzők: Thiago (5.), Gentner (55.-öngól), Goretzka (71.), Lewandowski (85.) ill. Donis (22.)

Videó hamarosan!