Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ex-újpesti labdarúgót igazolt a Galatasaray – hivatalos

Igencsak belehúzott az átigazolási szezon végén a Galatasaray, mely hat ponttal lemaradva a Basaksehir mögött csupán a második a török élvonalban. A rekordbajnok egymás után jelentette be két csatár szerződtetését.

A tavasszal akár a Mitroglou – Diagne duó is rohamozhatja majd az ellenfelek kapuját a török élvonalban. A 30 éves görög válogatott labdarúgó a Marseille kölcsönjátékosaként öltheti magára a Galatasaray mezét, míg Mbaye Diagne a Kasimpasa csapatától érkezik, török források szerint 10 millió euróért.

Diagne karrierje érdekes, hiszen 2015-ben a Juventus adta el őt 1,15 millió euróért az Újpestnek. Az NB I-ben 14 meccsen 11 gólt szerzett, majd tovább is állt, 1,9 millió euróért szerződött Kínába, az ottani Super League-be. A Tianjin Teda után nyáron szabadon igazolható játékosként írt alá a török Kasimpasa csapatához, az idei szezon pedig álomszerűen alakult a számára.

A 27 éves gólfelelős 17 meccsen 20 találatot jegyez, ezzel pedig toronymagasan vezeti a török élvonal góllövőlistáját, amivel jelenleg az aranycipőért folytatott harcban a hatodik helyen áll, nyolc ponttal lemaradva Lionel Messi mögött.