Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Őrületes, hatgólos meccsen ikszelt a Juventus! – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Serie A 22. fordulójának szombati esti meccsén a Juventus vendége a Parma csapata volt. A hazaiak a hétközi kupakudarc ellenére is esélyesként léptek pályára, ám hiába vezettek két alkalommal is két találattal, a legvégén pontot tudott menteni az őrületes, hat gólt hozó meccsen a Parma! Hazai részről Ronaldo, míg vendég oldalról Gervinho jutott két gólig!

Két alkalommal is betalált Ronaldo, akárcsak vendég részről Gervinho! A képen a Juve első gólja megszerzése közben látható a portugál klasszis (forrás: twitter.com/juventusfcen)

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Serie A 22. fordulójában ma este a címvédő Juventus a Parma csapatát fogadta. A hazai torinóiak a hétközben az Olasz Kupa negyeddöntőjében estek ki, méghozzá nagyon simán a bergamói Atalanta otthonában 3-0-s vereséget szenvedve! Ennek ellenére természetesen a Massimiliano Allegri által irányított alakulat volt a ma esti bajnoki esélyese.

Az 5. percben a vendégek kerülhettek volna előnybe, amikor Gervinho iramodott meg, ám lövését blokkolták, majd Scozzarella lőtte rá a labdát, ám az egy védőn megpattanva mellé ment. A 17. percben Ronaldo lőhetett kapura, majd a vendégek hálóőre, Sepe hárítani tudott, a kipattanó után pedig a védők szabadítottak fel. A 34. percben a meccs addigi legnagyobb helyzete is a Juventus előtt adódott, amikor Khedira lökete a jobb kapufán csattant Douglas Costa passza után! Két perccel később viszont meg is született a meccs első gólja! A 36. percben Matuidi passzát követően estében lőtte rá a labdát Ronaldo, és azonban a játékszer megpattant Iacaponi-n, valamint Sepe kapus is beleért, de így is a kapuban landolt, és előnybe került a Juventus (1-0)! Az első félidő végéhez közeledve, a 42. percben Douglas Costa passza után Mandzukic növelhette volna a hazaiak előnyét, de a horvát támadó löketét Sepe védeni tudta. Az első félidő hosszabbításának első percében úgy tűnt, a játékvezető büntetőt ítél a Juventus számára, ám miután igénybevette a videóbíró segítségét, akkor felülírta korábbi döntését, jogosan, és Parma szabadrúgással folytatódhatott a játék. Azonban így is lőhetett volna még egy gólt a szünet előtt a Juve, amikor a hosszabbítás második percében Mandzukic fejjel lekészített labdáját Ronaldo lőtte rá, azonban a játékszer mellé ment, de nagy helyzet volt! Az első félidőben tehát újabb gól már nem született, így Juventus előnynél mehettek pihenni a játékosok.

A folytatás során, az 57. percben újból kapufáig jutott a Juventus, és megintcsak Khedira találta el, aki Ronaldo középre ívelt labdáját próbálta meg fejjel a kapuba juttatni. A 61. percben is Khedira villant, aki ismét Ronaldo passzát követően próbálkozott, ezúttal lövéssel, ám Sepe nagy védése követte a német játékos löketét. Egy perccel később viszont jött az újabb Juventus gól, megduplázta tehát előnyét a hazai csapat! A 62. percben a hazaiak szögletét követően még Spinazzola lövését még blokkolták, majd a labda Mandzukichoz került, a horvát pedig beadta azt, melyet Ronaldo fejelt volna a kapuba, de a portugál csak felugorva megcsúsztatni tudta azt, majd így az érkező Rugani lökete landolt a Parma kapujában (2-0)! Két perccel a Juventus második gólja után viszont szinte a semmiből szépített a vendég együttes! A 64. percben Kucka beadása után Barilla fejese landolt Perin kapujában (2-1)! Nem is volt megállás, ugyanis futószalagon jöttek a gólok, ugyanis a 66. minutumban Mandzukic beadását követően Ronaldo fejjel volt eredményes (3-1)! Ezután sem hagyott alább a csapatok lendülete, hiszen a 74. percben jött az újabb gól, melyet ráadásul a vendégek szereztek! Ekkor Kucka adta ismét az asszisztot, majd a labdáját Gervinho sarokkal jutatta a hazaiak kapujába, és újból egygólos volt csupán a különbség (3-2)! Úgy tűnt, már nem lesz több gól, és hozza a papírformát a Juventus, ám a ráadás harmadik percében egyenlített a Parma! A 93. percben Mandzukic labdavesztését követően Inglese középre tett labdáját Gervinho lőtte be (3-3)! Parádés meccsen ezzel pontot mentett a Parma, amely hiába volt kétszer is kétgólos hátrányban, fontos döntetlent ért el a címvédő Juventus otthonában! Hazai részről Ronaldo, míg vendég oldalról Gervinho duplázott, míg a vendégeknél gólpasszok terén Kucka jutott el dupláig.

Serie A, 22. forduló
Juventus – Parma • 3-3 (1-0)
Helyszín: Allianz Stadium, Torinó. Vezette: Oiero Giacomelli
Gólszerzők: Ronaldo (36., 66.), Rugani (62.), ill. Barilla (64.), Gervinho (74., 90+3.)
Sárga lapok: Can (90+1.), ill. Barilla (26.), Scozzarella (28.)
Kiállítás:

Juventus: Perin – João Cancelo, Cáceres, Rugani, Pinazzola – Khedira (Bentancur, 78.), Pjanic, Matuidi – Douglas Costa (Bernardeschi, 46., Can, 86.), Mandzukic, Cristiano Ronaldo. Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Parma: Sepe – Iacoponi, Bruno Alves, Bastoni, Gagliolo – Kucka (Sprocati, 86.), Scozzarella (Stulac, 76.), Barilla – Gervinho, Inglese, Biabiany (Siligardi, 57.). Vezetőedző: Roberto D’Aversa