Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Áll a bál a Chelsea-nél! Kiakadt a kapus Sarri döntésére

A tegnapi Angol Ligakupa-döntőben érdekes jelenetek zajlottak le a hosszabbítás hajrájában, amikor ugyanis a Chelsea le szerette volna cserélni – a feltehetőleg sérültnek vélt kapusát – a fiatal spanyol portás kikelt magából és nem volt hajlandó elhagyni a játékteret. Lássuk, ki hogy látta az esetet!…

“Mindenekelőtt sajnálom a mérkőzés végén történteket. Sosem állt szándékomban megtagadni az edző döntését. Minden csak egy félreértés miatt alakult így a mérkőzés hevében. Az edző azt gondolta, hogy nem tudom vállalni a folytatást, de jól éreztem magam, játszani akartam, hogy segítsek a csapatnak. Ezt az üzenetet próbáltam átadni. Üzentem az orvosi stábbal is, akik ápoltak, csak még nem ért oda az információ a kispadhoz. Ahogyan mindez lecsapódott, teljesen ellentétes volt a szándékaimmal. Maximális a tiszteletem az edző irányába és tiszteletben tartom a hatalmát” – magyarázta el a történeteket a nyáron kapusok közti világrekordért igazolt baszk hálóőr.

“Jó meccset játszottunk. A végén félreértés történt, úgy értettem, hogy Kepának problémája van, és nem tudja vállalni a játékot a tizenegyespárbajban. Ő aztán mondta, hogy rendben van, tudja folytatni, és igaza is volt, azonban így is elbeszélgetek vele” – fogalmazott az olasz menedzser a lefújás után.

Néhány szakértői vélemény olyan közismert szereplőktől, akik az elmúlt években szintén megfordultak a londoni “Kékeknél”:

“Ha egyszer felmutatják a számod, le kell jönnöd. Teljesíthetsz bárhogy, bármilyen nehéz is lejönni egy ilyen szituációban, ha a menedzser így döntött, el kell fogadnod. Hogy őszinte legyek, meglepett, hogy Sarri maga nem ment be a pályára, hogy lekényszerítse őt… Hogy mi lesz ebből a jövőben a Premier League-ben? A játékosok elkezdik majd visszautasítani, hogy lecseréljék őket? Ez a játékhoz tartozik. A profizmushoz. Kellemetlen vagy sem, le kell jönnöd és ebbe bele kell törődni. Másnapra megbékélsz a helyzettel” – mondta a Chelsea klublegendája, John Terry.

“Van benne kurázsi, mi tagadás. Meg akarta mutatni, hogy rendben van, védeni akart a tizenegyeseknél. Az ilyesmit szeretem. De ez nem fér bele, akkor sem, ha az utolsó dolog, amit egy játékos ilyen helyzetben szeretne, hogy lecseréljék. Szerencsére sosem kerültem hasonló helyzetbe” – vélekedett a jelenleg munkanélküli José Mourinho.