Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: megelőzte városi riválisát és már dobogós az AC Milan – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 26. fordulójában eddig két mérkőzést rendeztek meg a szombati játéknapon, s két újonc találkozója után a kora esti órákban színre lépett az elmúlt hetekben nagyszerű formában menetelő AC Milan csapata…

A 2019-ben bajnoki mérkőzésen még veretlen AC Milan számára a harmadik hely megszerzése volt a tét az Inter tegnapi veresége után a Sassuolo elleni hazai mérkőzésen. Az első félidőben mutatott kisebb mezőnyfölény nem sokkal a szünet előtt érett góllá a Rossoneri számára, amikor egy szöglet utáni lecsorgó labda a kapu előtti kavarodásban Lirola lábáról kötött ki a saját kapujában – öngóllal szerzett vezetést az AC Milan. A térfélcserét követően is a vendégek maradtak lendületben, és a játékrész derekánál emberelőnybe is kerültek, miután Consigli kapus a kapujából messze kimozdulva utána nyúlt a mellett elviharzó Piateknek, a játékvezető pedig piros lapot mutatott fel a vendégek hálóőrének. Emberelőnyben a Milan még inkább magabiztosan játszott, és bár tíz emberrel sem adta fel az ellenfél, minimális különbségű hazai siker született, és ezzel is nagyon fontos győzelme arattak a milánóiak, hiszen feljöttek a dobogóra az Inter elé.

AC Milan – Sassuolo 1-0 (1-0)
Gólszerző: Lirola (35. – öngól) ill.
Kiállítva:ill. Consigli (64.)

 

Az első szombati mérkőzésen két tavalyi feljutó csapat egymás elleni mérkőzésén a Parma hiába vezetett háromszor is az Empoli otthonában, a hazai gárda mindannyiszor egyenlíteni tudott, pontot szerzett. A hajrában úgy tűnt, hogy veterán portugál védője jóvoltából a Parma elviheti a három pontot, ám a hosszabbítás perceiben a házigazda rutinos argentin hátvédje be tudta vinni az egyenlítő találatot, harmadik alkalommal a mérkőzésen. Az Empoli megerősítette helyét az utolsó bennmaradó pozícióban, míg a Parma három vereség után ezúttal már legalább egy pontot begyűjtött.

Empoli – Parma 3-3 (1-2)
Gólszerzők: Dell’Orco (19.), Caputo (59. – büntetőből), Silvestre (90+1.) ill. Gervinho (13.), Rigoni (45+1.), Bruno Alves (82.)