Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Történelmi sikert aratott a Lazio a római derbin

Ahogyan arról beszámoltunk, a Lazio csapata 3-0-s csapást mért a fővárosi rangadón az AS Roma együttesére az olasz bajnokság (Serie A) szombat esti rangadóján, amely most mindössze második alkalommal fordult elő a két csapat hosszú ideje tartó rivalizálása történetében…

A Lazio először és eddig utoljára 2006. december 10-én tudta hasonló különbséggel felülmúlni legnagyobb ellenlábasát, amikor Ledesma, Oddo és Mutarelli találataival verték 3-0-ra az AS Romát. Az azóta eltelt időszakban a bajnoki mérkőzéseken jobbára a “Farkasok” örülhettek, bár a 2013-as, egymás elleni Coppa Italia-döntőt a “Sasok” nyerték.

“Nagyszerű este volt, örülök, hogy boldoggá tudtuk tenni a szurkolóinkat, ez a mérkőzés biztosan bevonul a Lazio történelmébe” – jegyezte meg a lefújást követően a győztes csapat vezetőedzője, az annak idején játékosként is számtalan Derby della Capitalét megvívó Simone Inzaghi.

A találkozó előtt sérülés miatt kérdéses volt Ciro Immobile játéka, a tavalyi társgólkirály végül csereként pályára lépve egy értékesített tizenegyessel járult hozzá a győzelemhez: “a gólomat a terhes feleségemnek ajánlom, rá utalt a gólörömöm is, hiszen két lány után a harmadik gyermekünk fiú lesz”.

Az ötödik helyen tanyázó Roma komoly felzárkózási lehetőséget szalasztott el, hiszen győzelem esetén utolérhette volna a negyedik, BL-helyen tanyázó Intert, ehelyett a hatodik helyen tartózkodó Lazio három pontra megközelítette őket, ráadásul a “Sasok” egyel kevesebb mérkőzést is játszottak eddig.

Így bár az első helyezett kilétébe már aligha szólhat bele bárki, a harmadiktól lefelé elég nagy tülekedés alakult ki a Serie A tabelláján a nemzetközi kupaindulást érő helyekért.