Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: kettős győzelemmel jutott tovább a Tottenham a Dortmund ellen! – videóval

Nehéz feladat várt a Borussia Dortmundra a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, hiszen mint ismert, Lucien Favre csapata Londonban 3-0-ás vereséget szenvedett a Tottenham Hotspur ellen…

Nagy elánnal és egyben remekül kezdte a mérkőzést a Borussia Dortmund, s összességében az óriási lendület az egész félidőben kitartott a hazaiak részéről, ebből kifolyólag pedig Tottenham Hotspur javarészt a védekezésre volt kénytelen koncentrálni. A BVB előtt rengeteg komolyabb lehetőség adódott, de emellett láthattunk a hazai gárda részéről igazán veszélyes távoli próbálkozásokat is, viszont a Spurs védelme és Hugo Lloris kiválóan állták a sarat, s rendre hatástalanították a Dortmund kísérleteit. 

Ahogy az a futballban lenni szokott általában, a rengeteg elpuskázott helyzet megbosszulta önmagát, s a második játékrész elején a Tottenham Hotspur megszerezte a vezetést, a 49. percben Sissoko indítását követően Harry Kane vette be Bürki hálóját. A találkozó végéhez közeledve voltak még veszélyesebb ziccerei a Dortmundnak, de ezek közül sem tudott gólra váltani egyet se Favre csapata, így tehát a Tottenham Hotspur kettős győzelemmel jutott tovább a BVB ellen…

Borussia Dortmund – Tottenham Hotspur 0-1 (0-0) – Továbbjutott: a Tottenham 4-0-ás összesítéssel
Helyszín:
Signal Iduna Park, Dortmund
Gólszerzők:
ill. Kane(49.)
Kiállítva:
ill.

Borussia Dortmund: Bürki – Wolf(Bruun Larsen 62.), Akanji, Weigl, Diallo – Witsel – Sanchos, Reus(Delaney 74.), Götze, Guerreiro(Pulisic 62.) – Alcacer. Menedzser: Lucien Favre. 

Tottenham Hotspur: Lloris – Aurier, Alderweireld, Sánchez, Vertonghen, Davies – Winks(Dier 55.), Eriksen(Rose 83.), Sissoko – Son(Lamela 71.), Kane. Menedzser: Mauricio Pochettino.

https://www.youtube.com/watch?v=aIoiuPu8_gs