Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a tartalékos Juventus is kiütéssel győzött – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) hétvégi, 27. fordulója péntek este a címvédő és listavezető Juventus mérkőzésével vette kezdetét, amely az Allianz Stadiumben lejátszott 200. mérkőzésén a mezőny második feléhez tartozó Udinese csapatát fogadta…

A torinói sztárcsapat a jövő keddi BL-nyolcaddöntő jegyében meglehetősen felforgatott összeállításban lépett pályára, volt tagja a kezdőnek például Ronaldo, Dybala, Chiellini, Bonucci és Pjanic sem, míg a csatársorban a Bernardeschi-Kean-Alex Sandro hármas kifejezetten pikánsan festett. Az első félidőben a 19 esztendős Moise Kean két találatával került magabiztos lépéselőnybe a Juventus, aki előbb Sandro pompás bal oldali bejátszása után volt eredményes, majd a saját elfutása után tüzelt a rövidbe. A második felvonás derekánál Emre Can büntetőből köszönt be, Blaise Matuidi pedig fejjel vette be a Friuli kapuját, amely erejéből a hajrában egy szépítő találatra futotta, amikor egy mintaszerű ellentámadás végén Kevin Lasagna lőtte ki a hosszú alsót.

Újabb sikerével a bajnoki cím felé veretlenül haladó Juve immár 19 (!) ponttal vezeti a bajnokságot, a második Napoli vasárnap a Sassuolo vendége lesz a folytatásban.

Juventus – Udinese 4-1 (2-0)
Gólszerzők: Kean (11., 39.), Emre Can (67. – büntetőből), Matuidi (71.), ill. Lasagna (85.)