Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Lewandowski rekordot döntött!

Robert Lewandowski, a Bayern München lengyel gólvágója ma délután rekordot döntött a bajor sztárcsapat kiütéssel, 6-0-ra a Wolfsburg vendéglátójaként megnyert német élvonalbeli bajnokin, vagyis a Bundesligában. A csatár a klubot egykor szintén erősítő játékos rekordját döntötte meg!

Lewandowski lett a Bundesliga történetének legeredményesebb külföldi játékosa! (forrás: twitter.com/FCBayernEN)

Robert Lewandowski, a Bayern München lengyel gólvágója ma délután nagy rekordot döntött meg, amikor a bajor klubóriás 6-0-ra ütötte ki a Wolfsburgot Münchenben! Lewandowski a lehengerlő hazai siker alkalmával kétszer is betalált, ő szerezte a végeredményt beállító találatot a hajrában, ezzel együtt pedig 196. Bundesliga-találatát jegyezte, mellyel ő lett a liga legeredményesebb külföldi játékosa! Eddig a perui veterán támadó, a jelenleg a Werder Bremen csapatát erősíti Claudio Pizarro tartotta ezt a rekordot 195 góllal, így újabb mérföldkőhöz érve múlta ezt is felül a Bayern egyik jelenlegi gólfelelőse. Ráadásul Lewandowskinak ehhez “csupán” 281 Bundesliga-meccsre volt szüksége, míg a szintén kiváló Pizarro 466 a ligában lejátszott találkozó alatt jutott el eggyel kevesebb gólig, mint a lengyel csatár.

Az egykor szintén a Bayernt erősítő Pizzaro rekordját döntötte meg Lewandowski! (forrás: twitter.com/brfootball)

Ezzel együtt parádés győzelmével jól hangolódott a Liverpool elleni müncheni BL-nyolcaddöntő visszavágóra a Bayern, az a párharc pedig 0-0-s odavágón követően folytatódik majd szerda este.