Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: a horvát szöv. kapitány magabiztos a magyar válogatott ellen

A világsztárokkal teletűzdelt horvát válogatott alig egy hét múlva Budapestre látogat, a Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtezőre. A világbajnoki ezüstérmes gárda egy minimális keretfrissítésen van túl, azonban Zlatko Dalic szövetségi kapitány munkáját néhány sérülés is hátráltatja.

A tavalyi, oroszországi Világbajnokság végéig a Monaco portása, Danijel Subasic védte a horvátok kapuját. Ő azóta már lemondta a válogatottságot, utódja, Lovre Kalinic azonban sérüléssel bajlódik, így könnyen lehet, hogy nem ő fogja játszani az azeriek, és a mieink elleni selejtezőkön. Az Aston Villa kapusa helyett a Dinamo Zagreb tehetsége, Dominik Livakovic lehet ott a pályán.

A már-már nemzeti hősnek számító Dalic mester így elemezte a helyzetet:

„Pjaca még nem nyerte vissza a formáját. Jedvaj szintén sérült. Rebic és Brozovic szintén problémával küzd, de a sérülteket nem hozhatjuk fel kifogásként. Beszélni kell a gondjainkról. Nem szeretem a kapusok cserélgetését, de Kalinic megsérült, így nagyon bízok benne, hogy Livakovic jól fog illeszkedni a csapatba. Változtatnunk kell a világbajnokságon bemutatott játékunkon. Már nem Argentína, Anglia vagy Franciaország az ellenfél. Most nekünk kell irányítanunk, hiba nélkül. Mert a többi csapat csak a lehetőségre fog várni, hogy megbüntessenek minket a kontráikkal.”

– csapott át esélylatolgatásba, a horvát kapitány.