Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-selejtező: Angol rekordok, könnyed francia győzelem!

Villámtajtort vett az Eb-selejtezőkön Anglia és Franciaország. A szombati játéknap egyik nagy vesztese Portugália lehet, hiszen CR-ék nagyon nem bírtak Ukrajnával hazai pályán.

Sterling ellenállhatatlan volt (Kép: BBC Sport)

A-csoport

Bulgária – Montenegró 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Nedelev (82. -büntetőből) illetve Mugosa (50.)

A hazaiak pontmentéséhez ahogyan az az alábbi videón is látszik, hathatós bírói közreműködés is kellett. Nem sok helyen adnak ezért tizenegyest…

Anglia – Csehország 5-0 (2-0)
Gólszerzők:
Sterling (24., 62. és 68.), Kane (45+2 -büntetőből), Kalas (84. -öngól)

Anglia parádézott, Raheem Sterling pedig 2010. szeptembere óta, Jermain Defoe után az első angol játékos lett, aki mesterhármast jegyzett a Wembeley-ben.

A “háromoroszlánosoknál” pályára lépett a 18 éves és 135 napos Callum Hudson-Odoi, aki az angol válogatott történetében a legfiatalabb játékos lett, aki győztes tétmérkőzésen debütálhatott (A korábbi csúcsot 1955-ből Duncan Edwards tartotta 18 évesen és 183 naposan).

B-csoport

Luxemburg – Litvánia 2-1 (1-1)
Gólszerzők:
Barreiro (45.), Rodrigues (55.) illetve Cernych (14.)

Luxemburg nagy győzelemét aratott, mindezt úgy, hogy nagyon korán hátrányba került. A kicsinyke ország okozhat még meglepetéseket a csoportban.

Portugália – Ukrajna 0-0

Cristiano Ronaldo visszatérése alkalmából a portugál szurkolók biztosan győzelmet vártak Ukrajna ellen. A masszív vendégek viszont ezt másképp gondolták.

Az A- és B-csoport állása:

H-csoport

Albánia – Törökország 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Yilmaz (21.), Chalhanoglu (55.)

Nehéz meccs várt a törökökre. Burak Yilmaz korai gólja viszont megnyugtathatta a vendégeket, akik Hakan Calhanoglu nagy góljával a szünet után el is döntötték a három pont sorsát. Mindezt úgy, hogy két kaput eltaláló lövésük volt…

https://www.youtube.com/watch?v=TyEa-kbwJ7A

Moldova – Franciaország 1-4 (0-3)
Gólszerzők:
Ambros (89.) illetve Griezmann (24.), Varane (27.), Giroud (36.), Mbappé (87.)

A világbajnok könnyedén hozta a kötelezőt. Olivier Giroud számára pedig igazán emlékezete lett ez az este, hiszen a Chelsea támadója megszerezte 34. válogatottbeli találatát: utolérte David Trezeguet-et az ide vonatkozó ranglista harmadik fokán, így már csak Michel Platini (41) és Thierry Henry (51) van előtte.

Andorra – Izland 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Bjarnason (22.), Kjartansson (80.)

A papírforma nem borult Andorrában.

Tabella: