Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ezért utasította el a rutinos támadó a Barcelona ajánlatát

A minap a BBC-nek adott interjújában a rutinos nigériai válogatott támadó elárulta, hogy januárban megkörnyékezte őt az FC Barcelona csapata, azonban képes volt nemet mondani a katalán óriásklub érdeklődésének…

Mint ismeretes, az FC Barcelona csapata Luis Suárez tehermentesítése érdekében szeretett volna támadóposzton tapasztalt játékossal erősíteni, így került szóba az egykor a spanyol, az olasz és az angol bajnokságban is szereplő Odion Ighalo. A jelenleg Kínában profiskodó, 29 éves nigériai támadó azonban nem kért a lehetőségből, s a katalánok végül Kevin-Prince Boateng leigazolása mellett döntöttek.

“Az ügynököm beszélt nekem a Barcelona érdeklődéséről, a klub kölcsönbe vitt volna, egy olyan csatárt keresett, akinek van La Liga-tapasztalata és aki érti a spanyol futballt. Ez azt jelentette volna, hogy hat hónapra kölcsönbe megyek és szigorúan cserének. Örömteli volt a Barcelona érdeklődéséről hallani, ez minden futballista számára megtisztelő. Ugyanakkor az előző idényben 21 góllal a második lettem Kínában, és kellő tisztelettel, de úgy érzem, hogy ennél többet érdemlek, s nem akartam rövid időszakra átigazolni valahova. Elutasítottuk az ajánlatot, könnyű döntés volt, azt választottam, hogy maradok Kínában, és a Sanghaj Senhuához igazolok, hosszabb távra.”

Ighalo jelenleg a harmadik idényét tapossa a kínai szuperligában, két szezont töltött a Changchun Yatai alkalmazásában, az idei szezont pedig már a Sanghaj Senhua játékosaként kezdte, miközben a Barca egyáltalán nem lehet elégedett a januárban igazolt Boateng teljesítményével.