Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: megszenvedett, de döntős a Man.City! – videóval

A világ egyik legrégebbi kupasorozatában az FA-kupában az elődöntőket rendezték meg. A szombati első elődöntőben a bajnoki címvédő Manchester City a Brighton ellen lépett pályára a londoni Wembley-ben.

A City számára álomszerűen indult az elődöntő miután már a negyedik percben előnybe kerültek De Bruyne passza után Gabriel Jesus szerzett vezetést a manchesteri gárdának. A hazai együttes az első félidőben nem sok komoly lehetőséget alakított ki, mindössze egy kaput eltaláló lövésük volt az első játékrészben, de abból gól született. A 32.percben Walker megmozdulása után a játékvezető kis híján kiállította Walkert a videóbíró segítségével azonban csak sárga lapot kapott az angol válogatott védő.

Fordulást követően a Brighton feljavult és a második játékrész elején meg is volt az esélyük az egyenlítésre, de a manchesteri védelem az utolsó pillanatban mentett. A folytatásban a City uralta a játékot de újabb gólokat nem szereztek Guardiola tanítványai. A hajrában teljesen beszorult a Brighton, de az eredmény már nem változot, így a City bejutott a fináléba.

Manchester City – Brighton 1-0 (1-0)
Wembley, London, v.: Taylor
Gólszerzők: Gabriel Jesus (4.)
Sárga lap: Walker (32.), Danilo (51.) ill. Jahanbakhsh (32.), Dunk (72.)
Piros lap: –