Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tottenham: Kane hiányában ezúttal Lucas triplázott! – videóval

A Premier Leauge 34.fordulójában a Tottenham hazai pályán fogadta a már biztos kieső Huddersfield együttesét. A londoniak ráadásul legjobb gólvágójuk nélkül léptek pályára.

A Bajnokok Ligájában a Manchester City elleni sikernek komoly vezéráldozata is lett a Spurs oldalán, miután legjobb gólvágójuk Harry Kane súlyos sérülést szenvedett és a szezonban már nem léphet pályára. Pochettino együttese amint az várható volt már a mérkőzés elején próbálja eldönteni a találkozót minnél hamarabb, hogy a jövő héten esedékes City elleni visszavágóra fókuszáljanak. A hazaiak előtt már a harmadik percben komoly gólszerzési lehetőség adódott, Eriksen szabadrúgása azonban a sorfalban kötött ki. Ezt követően Wanyama lövése kerülte el nem sokkal a vendégek kapuját. A 25.percben mégis a kenyai válogatott góljával szerzett vezetést a Spurs miután Wanyama elfeketette a kapust majd a hálóba gurított. Két perccel később már kettővel vezettek a hazaiak, miután Sissoko ugratta ki Lucast aki kapásból éles szögből helyezett Hamer kapujába. A folytatásban is a hazai együttes dominált és újabb gólokat is szerezhettek volna Eriksenék, de ezek rendre kimaradtak, míg a sereghajtó semmilyen veszélyt nem jelent a kapura az első játékrészben.

Fordulást követően is óriási fölényben futballoztak a hazaiak, a játékrész kezdetén a láthatóan nagy kedvvel futballozó Llorente lövése a lécen csattant, de ezt követően is akadtak komoly gólszerzési lehetőségei a Spurs játékosainak előnyük növelésére. A 65.percben ismételten Llorente veszélyeztetett ezúttal egy fejessel, de ezúttal sem irakozhatott fel a góllövők listájára. Húsz perccel a vége előtt Llorente sokadik ziccerét puskázta el, ezúttal a vendégek védői blokkolták lövését az utolsó pillanatban. A mérkőzés hajrájában Lucas Moura gyors duplájával beállította a végeredményt, ezzel mesterhármast szerzett. Győzelmével a Spurs ideiglenesen visszaszerezte a dobogó harmadik helyét megelőzve a Chelsea-t akik vasárnap este játszanak sorsdöntő derbit a bajnoki címre hajtó Liverpool otthonában.

Tottenham – Huddersfield 4-0 (2-0)
Tottenham Hotspur Stadium, London Vezette: L.Mason
Gólszerzők: Wanyama (25.), Lucas (27., 87., 90+1.)
Sárga lapok: Foyth (61.), Vertonghen (76.) ill. Lowe (45.), Bacuna (67.)
Kiállítás: