Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: kiütéses győzelmével újra élen a Bayern – videóval

A Bundesliga 29. fordulójában a Bayern München sima győzelmet aratott a Fortuna Düsseldorf otthonában, így a bajor klubóriás újra az élre állt, megelőzve nagy riválisát, a Borussia Dortmundot. A Bayern részéről a sikerben fontos szerepet játszott a duplázó Coman.

Coman két alkalommal is bevette a Düsseldorf kapuját (forrás: twitter.com/FCBayernEN)

A Bundesliga, vagyis a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában a bajnoki címre hajtó Bayern München a Fortuna Düsseldorf vendége volt. Természetesen a meccs esélyese a találkozó előtt a második helyet elfoglaló bajor klubóriás volt, igaz, a düsseldorfi klub képes az igencsak jó teljesítményre, egyben a meglepetésre.

Már a 6. percben előnybe is kerülhetett volna a Bayern, ám Coman lökete csak a kapufán csattant. Három perccel később vendég részről Alcantara is közel állt ahhoz, hogy betaláljon, de fejese mellé szállt. Sokat nem kellett várni viszont arra sem, hogy megszülessen a találkozó első gólja, ugyanis a 15. percben a bajorok részéről az elején is nagy helyzetet kialakító francia Coman volt eredményes, aki távolról lőtt nagy gólt (0-1). A félidő végéhez közeledve, a 41. minutumban jött a vendégek újabb találata, melyet ugyancsak Coman szerzett, a gólpasszt pedig Kimmich adta (0-2). Ezzel magabiztos előnybe került a müncheni gárda a szünethez érve, a müncheniek pedig minden más mutatóban is dominálni tudtak. Ráadásul az első játékrész vége előtt, a hosszabbítás első percében Javi Martinez fejelhetett volna gólt, azonban a hazaiak kapusa, Rensing kipiszkálta a labdát a léc alól.

Csupán öt perc telt el a második félidőből, amikor is Thiago Alcantara a kipattanót kapura tűzte, de a hazai hálóőr résen volt, így hárítani tudott. Az 53. percben Niko Kovac kényszerű cserét hajtott végre, méghozzá kapus poszton, ugyanis Manuel Neuer nem tudta folytatni a találkozót, a helyét pedig ekkor Ulreich vette át. Kevéssel ezután, az 55. minutumban azonban már össze is jött az újabb gólszerzés a Bayern részéről, amikor Thomas Müller szögletét követően Gnabry volt eredményes (0-3). A Bayern a második félidőben még jobban ellenfele fölé nőtt, a következő nagy helyzetét pedig a hajrában dolgozta ki, amikor a 84. percben Alcantara fejelt fölé. Három perccel később a vendégek részéről Javi Martinez kezezett a Bayern tizenhatosán belül, a játékvezető pedig a videóbíró segítségével tizenegyest ítélt. A 89. percben a labda mögé a tizenegyest elvégezni Lukebakio állt, aki be is vette a vendégek kapusát, ezzel szépített (1-3). A rendes játékidő leteltével háromperces ráadás következett, melynek második percében még egy gól született, a Bayern negyedjére is betalált, amikor Goretzka a kipattanót jutatta a kapuba (1-4). Ezzel ki is alakult a végeredmény, győzelmével pedig a Bayern München újból az élre állt, egy ponttal megelőzve nagy riválisát, a Borussia Dortmundot.

Bundesliga, 29. forduló
Fortuna Düsseldorf – Bayern München • 1-4 (0-2)
Gólszerzők: Lukebakio (89. – büntetőből), ill. Coman (15., 41.), Gnabry (55.), Goretzka (90+2.)


A Bundesliga 29. fordulójának további eredményei

1. FC Nürnberg – Schalke 04 • 1-1 (0-0)

Hannover 96 – Borussia Mönchengladbach • 0-1 (0-0)

RB Leipzig – VfL Wolfsburg • 2-0 (2-0)

VfB Stuttgart – Bayer Leverkusen • 0-1 (0-0)

Werder Bremen – SC Freiburg • 2-1 (0-0)

Borussia Dortmund – Mainz • 2-1 (2-0)

Az aktuális forduló hátralévő mérkőzése

18:00 • Eintracht Franfkurt – FC Augsburg (ÉLŐ – Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye