Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cardiffban is nyert és újra az élre állt a Liverpool! – videóval

A Premier Leauge 35.fordulójában a bajnoki címért folytatott csatában a Liverpool csapatára egy walesi túra várt a BL-ből való továbbjutás után, hiszen a kiesés ellen menekülő Cardiff otthonába látogatott Klopp legénysége.

A hétközi Porto elleni 4-1-es sikert követően újabb idegenbeli mérkőzés várt a Liverpoolra. A tabella második helyén álló liverpooliak mindössze egyetlen ponttal álltak a címvédő City mögött akik szombaton egyetlen góllal győzték le Tottenhamet akik éppen hétközben drámai mérkőzésen kiejtették a Guardiola együttesét a BL-ből.

Klopp Liverppolja már a találkozó elejétől komoly fölényben volt, és ez helyzetekben is megmutatkozott. Az első komolyabb lehetőség a vörösök előtt 22.percben Firmino előtt adódott, a brazil lövése azonban célt tévesztett és nem találta el a kaput. Nem sokkal később pályafutása legjobb szezonját teljesítő Mané próbálkozhatott aki szintén nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel és elpuskázta a helyzetet. A mérkőzés 34.percben a Liverpool támadóhármasának harmdik tagja Mohamed Szalah is villant, de az egyiptomi sem tudta mattolni a hazaiak hálóőrét aki könnyedén hárított. Négy perccel a játékrész vége előtt Firmino közel állt ahhoz, hogy előnyhöz jutassa csapatát, azonban Etheridge bravúros védéssel hárította a fejesét. A játékrész végén Niasse kis híján meglepte a vörösöket, a léc alá tartó lövését Alisson szögletre mentette.

Szünetről visszatérve a Liverpool tovább ostromolta a kiesés ellen menekülő Cardiff kapuját, az 51.percben Mané lövése nem sokkal kerülte el Etheridge kapuját. A mérkőzés 57.percében egy begyakorolt szignált követően Alexander-Arnold passzát követően Wijnaldum törte meg a gólcsendet. A vörösök ezzel szezonbeli 13.góljukat szerezték szöglet után. A 62.percben Henderson növelhette volna a Liverpool előnyét, de lövése nem talált kaput. Három perccel később a hazaiak komoly egyenlítési lehetőséget szalasztottak el egy pontrúgást követően, Morrison azonban nem tudta a hálóba bólintani az egyenlítő találatot. Tíz perccel a vége előt a Liverpool büntetőhöz jutott, miután Szalah ellen szabálytalankodott az egyik hazai védő. A megítélt büntetőt James Milner higgadtan értékesítette bebiztosítva a vörösök győzelmét.

Cardiff City – Liverpool 0-2 (0-0)
Cardiff City Stadion, Cardiff, Vezette: Atkinson
Gólszerzők: Wijnaldum (57.),  Milner (81., büntetőből)
Sárga lapok: Gunnarsson (80.) ill. Milner (90.)
Kiállítás: 

Képek: premierleague.com