Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Milánóban ikszelt a Juve a forduló rangadóján – videóval

A Seria A 34. fordulójának rangadóját szombat este rendezték meg Milánóban, ahol az Inter vendége a már bajnok Juventus volt. A hazaiak egy bombagóllal korán előnybe kerültek, ám a második félidőben Ronaldo találatával pontot mentett a torinói együttes.

Ronaldo révén mentett pontot Milánóban a Juventus (twitter.com/juventusfc)

A múlt hétvégén zsinórban 8. bajnoki címét bebiztosító Juventus rangadót játszott a Serie A 34. fordulójának ma esti meccsén, amikor a milánói Inter otthonába látogatott. A hazaiak célja az volt, hogy megerősítsék 3., Bajnokok Ligája indulást erő helyüket.

A rangadó első gólja már a 7. percben megszületett, amikor Nainggolan közel 30 méteres löketével került előnybe az Inter (1-0). A 12. minutunban tovább növelte volna előnyét a milánói gárda, azonban Icardi lövését Szczesny szögletre tolta, majd a sarokrúgást követően de Vrij fejesét hárította a vendégek lengyel kapusa. A 18. percben a Juve egyenlíthetett volna Bernardeschi távoli lövése azonban kevéssel fölé szállt. Az Inter 29. percben elvégzett szögletét követően Icardi elé került a labda, majd az argentin próbálkozását Matuidi blokkolta, így ekkor nem változott az eredmény. A szünetig újabb gól már nem született, kapura lövések terén, pedig az Inter állt jobban, ahogy az eredményt illetően is.

A második félidő első komolyabb lehetőségére az 58. percben került sor, ekkor pedig Perisic lökete landolt az oldalhálóban. Ezután kevéssel a 62. minutunban egyenlíteni tudott a Juventus, amikor Pjanic sarokkal lekészített labdáját Ronaldo vágta védhetetlenül Handanovic kapujába (1-1). A 69. percben kis híján fordított is a Juve, hiszen Asamoah közeljárt ahhoz, hogy saját csapata kapuját vegye be. Két percel ezután  már a túloldalon eshetett volna gól, azonban Szczesny nagy védése követte Perisic próbálkozását. A 77. minutunban a Juve részéről próbált betalálni Pjanic viszont Handanovic gyűjtötte be a labdát. Ezután két percel Emre Can is megpróbalta bevenni az Inter kapuját, ám lövése kevéssel célt tévesztett. A következő, tehát a 80. percben az akkor pályára lépő Joao Mario nagy löketét hárította Szczesny. A meccs további részében a háromperces hosszabbítás ellenére sem született további találat, így pontosztoszkodással zárult a Serie A 34. fordulójának rangadója. Az Inter ezzel továbbra is a 3. helyet foglalja el a tabellán, viszont a szezon végéig még küzdenie kell a Milánói gárdának azért, hogy megtartsák jelenlegi pozíciójukat.

Seria A 34. forduló
Inter – Juventus • 1-1 (1-0)
Helyszín: Stadio Giuseppe Meazza, Milánó. Vezette: Luca Banti
Gólszerzők: Nainggolan (7.), ill: Ronaldo (62.)
Sárga lapok: Perisic (44.), ill: Cuadrado (42.), Chiellini (45+1.), Kean (90+2.)

Inter: Handanovic – D’Ambrosio, De Vrij, Skriniar, Asamoah – Vecino, Brozovic – Politano (Mario, 79.), Nainggolan (Valero, 74.), Perisic – Icardi (Martinez, 82.). Vezetőedző: Luciano Spalletti

Juventus: Szczesny – Cancelo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro (Spinazzola, 49.) – Emre Can, Pjanic, Matuidi (Kean, 60.) – Cuadrado, Cristiano Ronaldo, Bernardeschi (Pereira, 86.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri


A Serie A 34. fordulójának eddigi eredményei:

Bologna – Empoli • 3-1 (0-1)
AS Roma – Cagliari • 3-0 (2-0)

A 34. forduló további menetrendje:

Vasárnap:
12.30 • Frosinone – Napoli (ÉLŐ – Digi Sport 1)
15.00 • Chievo – Parma
15.00 • Spal – Genoa
18.00 • Sampdoria – Lazio (ÉLŐ – Digi Sport 2)
20.30 • Torino – AC Milan (ÉLŐ – Digi Sport 1)

Hétfő:
19.00 • Atalanta – Udinese (ÉLŐ – Digi Sport 2)
21.00 • Fiorentina – Sassuolo (ÉLŐ – Digi Sport 2)


A bajnokság jelenlegi állása

Góllövőlista élmezőnye