Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Kikapott a Real, még reménykedhet a Vallecano – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság 35. fordulóját rendezték a hétvégén, és meglepetésre a Real Madrid vereséget szenvedett a sereghajtó otthonában vasárnap este. A Getafe és a Villarreal szintén blamázott.


Vallecano – Real Madrid 1-0 (1-0)
Helyszín: Estadio de Vallecas (Madrid), Vezette: P. Fuertes
Gól:
Embarba (24′ – büntetőből) ill. –

Vallecano: Garcia – Tito, Ba, Galvez, Moreno – Agbo, Suarez (Medran 76′), Embarba, Pozo (Trejo 85′), Bebe (Garcia 78′) – Guerra. Vezetőedző: P. Jemez

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Vallejo, Marcelo – Modric (Isco 74′), Llorente, Kroos, Ceballos (B. Diaz 61′) – Bale, Mariano (Lucas 82′). Vezetőedző: Z. Zidane

A madridi derbin a hazaiaknak volt sokkal fontosabb a mérkőzés, muszáj nyerniük, ha valamilyen úton-módon bent szeretnének maradni. A királyiaknak már csak presztízs a meccs, és taktikai kísérletezésre megfelelő találkozó Zidane szempontjából.

A mérkőzés első negyedében itt is ott is alakultak ki helyzetek, de mindkét hálóőr remek védéseket mutatott be, a legszebb mozdulatsor a 17. percben Courtois nevéhez fűződött, aki bravúrosan védte Pozo lövését. A 24. percben Vallejo szabálytalansága után büntetőhöz jut a Vallecano, amihez Embarba állt oda, majd értékesítette is a tizenegyest, 1-0! Az első játékrészben pedig Mariano les révén elvett gólján kívül semmi komolyabb nem történt, így ezzel az eredménnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidő is kiegyenlítetten kezdődött, Bebének volt egy ígéretes próbálkozása, de Courtois hárítani tudott. Ezek után leginkább mezőnyharcé volt a főszerep, igazán komoly lehetőséget egyik fél sem tudott kialakítani, ebből fakadóan a Vallecano meglepetésre legyőzi a Real Madridot 1-0-ra, és még van esélye a bennmaradásra!


Villarreal – Huesca 1-1
(1-0)
Gól: Fornals (30′) ill. E. Avila (78′)
Kiállítva: – ill. Pulido (90+2′)

A Villarreal, ha nyer akkor bebiztosíthatja bennmaradását, ha a Huesca győzedelmeskedik, akkor az utolsó hajszálba kapaszkodhat bele, és még reménykedhet. Azonban egyik csapat sem lehet elégedett, hiszen Fornals gyönyörű sarkazós góljára Avila tudott válaszolni a meccs hajrájában, így 1-1-es döntetlennel zárult a mérkőzés.

Real Sociedad – Getafe 2-1 (1-0)
Gól: Willian José (21′ – büntetőből), Oyarzabal (53′) ill. S. Saiz (89′)

A hazaiak számára csak presztízs kérdés a mérkőzés, míg a vendégeknek élet-halál harc a Bajnokok Ligája selejtezőt jelentő negyedik helyért folytatott küzdelemben. A Getafe lépéselőnyre tehetett volna szert a Sevilla és Valencia botlása után, de nem sikerült kihasználni ezt a lehetőséget. A párharc kiegyenlített volt, de a Sociedad jobban használta ki lehetőséget, így 2-1-es győzelmet aratott.

A La Liga jelenlegi állása: