Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

CR7: “minden évben bizonyítanom kell”

Az ötszörös Aranylabdás portugál klasszis múlt nyáron klubot váltott, és a Real Madrid csapatától a Juventushoz tette át székhelyét, ahol első évében nem tudta megnyerni a Bajnokok Ligáját, viszont az olasz bajnoki címet imponáló magabiztossággal húzta be csapata…

Cristiano Ronaldo egyénileg nem fut rossz szezont, ugyanis  29 mérkőzés alatt 21 gólt szerzett a Juventus színeiben a bajnokságban, emellett kilenc fellépés alatt hatszor volt eredményes a BL-ben, melyből öt találatot (csapata összes gólját) az egyenes kiesésesben szakaszban szerezte. Ennek ellenére a minap rendkívül őszinte interjút adott egy spanyol lapnak az őt ért állandó kritikákkal kapcsolatban:

“Nem tagadom, néha már fárasztó, hogy mennyi kritikát kapok és minden évben bizonyítanom kell, hogy mennyire jó vagyok. Nehéz dolog, mert mindig hatalmas nyomás nehezedik rám, s az embereknek újra és újra bizonyítanom kell, tőlem várják a csodát, azt sulykolják felém, hogy nyernünk kell. Természetesen ez egyfelől komoly motivációt jelent, mert még aktívabb szerepvállalásra ösztönöz az edzéseken, meccseken, de bevallom, hogy néha elegem van belőle. Mindenki tudhatná, hogy én sem vagyok robot, ember vagyok, mégsem fogadják el, úgy vannak vele, hogy nekem sose lehet semmi problémám, nem lehetek szomorú, mert sikeres és gazdag vagyok, azonban ez egyáltalán nem így működik. De már megszoktam az elvárásokat az évek alatt, a hibáim felértékelődnek, a sikereim eltörpülnek a legtöbbek szemében.”

A 34 éves klasszis a minap folytatásról is beszélt, hiszen múlt nyáron négyéves szerződést kötött a Juventusszal, melyből még csak egy telt el, és a hírek szerint jövőre is a torinóiaknál folytatja pályafutását.