Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: az ősi riválishoz kerülhet Llorente?

Beindulni látszik az átigazolási piac, egyre nagyobb a mozgás – most épp Marcos Llorente, a Real Madrid középpályása került elő, mint lehetséges távozó.

Kép: AS.com

Mint tudjuk, meglehetősen pocsék szezont futott idén a Real Madrid, ám időnként akadt néhány üde színfolt, amely ha csak rövid időre is, de pozitív meglepetésként tűnhetett fel. Marcos Llorente teljesítménye egy időben egyértelműen ezek közé tartozott. Sőt, egyesek szerint – amikor egészséges volt – még Casemirónál is jobban játszott (1-2 meccs erejéig ki is tudta őt szorítani a kezdőből a szezon közepén). Fiatal játékos, a tehetségét senki sem vitatja, hatalmas potenciál lehet benne – mégsem biztos, hogy maradhat a Realnál.

Az AS.com értesülései szerint ugyanis Zinedine Zidane nem tart igényt a szolgálataira. Mondjuk erre a középpályás szezon végi játékperceit látva magunktól is rájöhetünk. Egyes pletykák szerint pedig a sportszakmai okokon túl személyes indokok miatt is mellőzi őt Zidane: állítólag még a Castillában volt egy balhéjuk, ami a mai napig rányomja a bélyegét a kapcsolatukra.

De mit hozhat a folytatás? A 24 éves Llorente értékét 15 millió euróra becsüli a Transfermarkt – ennél valószínűleg többet kellene fizetni érte -, de ettől még így is jól járhat vele egy csapat. A spanyol lap pedig úgy tudja, hogy ez talán épp a városi rivális lehet. Az Atleticónál nagyobb átalakulások várhatóak, többen is távoznak a nyáron. A fiatal Rodri is csatlakozhat hozzájuk: a belső középpályás kitűnő teljesítményt nyújt és a Barcelona, a Bayern München és a Manchester City is szívesen lecsapna rá a nyáron. Ebben az esetben pedig Llorente egy ideális helyettes lehetne – feltéve, hogy a jelenlegi klubja elengedi a városi riválishoz.

Konkrétumokról egyelőre nincs hír, így egyelőre ezt érdemes csak pletykaként kezelni, de azért tartsuk csak rajta a szemünket Llorentén, mert még az sincs kizárva, hogy a nagy átalakítások közepette dobbant a Blancóktól.