Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-döntő: Pochettino a kritikusoknak is üzent

A szombati Bajnokok Ligája-döntőt megelőzően a Tottenham argentin menedzsere a spanyol Marca részére adott hosszabb interjút, melyben több érdekes téma is érintésre került…

Mauricio Pochettino a legérdekesebb feleletet kétségkívül arra a kérdésre adta, amikor azt kérdezték tőle, hogy mi a véleménye arról, hogy egyesek szerint a Tottenham csak a videóbírónak és a szerencsének köszönheti, hogy bejutott a döntőbe, ahol a honfitárs Liverpool lesz az ellenfelük:

“Mindig jókat nevetek ezeken a véleményeken. Kizárólag a szerencsének köszönhetően nem lehet eljutni a döntőig. Raheem Sterling gólját azért érvénytelenítették, mert Sergio Agüero lesen volt, ez ilyen egyszerű. Persze vannak, akik másképpen szeretnék tálalni a történteket. Ugyanez volt a helyzet az elődöntőben. Az Ajax mindkét meccs első fél órájában jobb volt nálunk, de a párharc többi részében egyáltalán nem.”

A Spurs mestere elárulta, hogy egyelőre abszolút kérdőjeles csapata egyik legnagyobb sztárjának, a tavalyi vb-gólkirály Harry Kane játéka a szombati, madridi fináléra, egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy jelen állás szerint akár kezdő is lehet, de az is előfordulhat, hogy nevezni sem tudják a mérkőzésre.

Ezt követően az argentin szakember az esélyek elemzésére is kitért:

“Jól ismerjük egymást, korábban legyőztük a „vörösöket”, aztán ők vertek meg minket. A döntő mindenekelőtt az érzelmek csatája lesz. Aki ezt jobban kezeli, az nyer majd. Számomra ez lesz a meccs kulcsa, fontosabb lesz, mint a taktika vagy a játékosok erőállapota. Azért jutottunk el idáig, mert megdolgoztunk érte, és leküzdöttük a már említett nehézségeket. A korábbi mérkőzések ilyenkor egyáltalán nem számítanak, mert ezt megelőzően sohasem játszottunk egymással ehhez fogható találkozót. Ha nyerünk, az az egész csapat diadala lesz.”

A Bajnokok Ligája 2019-es döntőjét szombat este, 21 órától rendezik a Wanda Metropolitanóban és az M4 Sport élőben fogja közvetíteni.