Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: “Jobb döntést is hozhatott volna!”

Az év elején visszavonuló edző-legenda, meglepő gondolatokat osztott meg a nyártól az FC Barcelonánál futballozó Frenkie De Jong kapcsán.

(Kép: as.com)

A katalánoknál is dolgozó edzőzseni a Fox Sportsnak honfitársa döntését kifogásoltam mégpedig egy igen egyszerű ok, a fejlődés miatt.

“Úgy hiszem, De Jongnak nagyon nehéz dolga lesz. Nem csak azért, mert egy új szerepben találja majd magát, hanem azért is, mert jóval nagyobb lesz a konkurencia a számára. Kész szerencse, hogy a Barcelona kiesett a BL-elődöntőjében, így talán valamivel változik bizonyos játékosok csapaton belüli megítélése.” – Kezdte gondolatmenetét Van Gaal.

“De Jong remek játékos, de ott lesz Rakitic, aki egy fantasztikus futballista, csak úgy mint Arturo Vidal. Utóbbi játékát különösen nagyra tartom, nem hiába akartam szerződtetni a Manchester Unitedhez is.” – Folytatta a tapasztalattal edzői pályafutása során végletekig felvértezett  67 esztendős szakember.

“Én olyan klubot választottam volna, ahol biztosan tudom, hogy rendszeresen játszhatok. A kérdés egyértelmű: Vajon a Barcánál állandó játéklehetőséget kap majd De Jong?! Remélem, hiszen az ő korában a lehető legtöbb időt kell a pályán töltenie egy játékosnak. Összességében pozitív vagyok azért vele kapcsolatban, de úgy gondolom, dönthetett volna jobban is, hiszen jóformán az egész világ Frenkie De Jongra várt egy ilyen idény után!” – Így LVG.