Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elbukták a feljutást, mindenkit kirúgtak

Miután az elmúlt hétvégén képtelen volt kiharcolni a feljutást a BLASZ-ból az NB III-ba, megköszönték az edzői stáb és a teljes játékoskeret eddigi munkáját a REAC csapatánál…

Az egykori NB I-es REAC csapata 3-0-ra elvesztette a feljutásról döntő, utolsó fordulós mérkőzését a Kelen SC ellen, ezzel egymást követő második évben is lemaradt a feljutásról, ezt követően pedig Mátyus János vezetőedző és a teljes játékoskeret lapátra került.

Az ügyvezető elnök, Forgács Tamás a következőképpen indokolta döntését:

“Másodszor buktuk el a feljutásért folytatott küzdelmet, tavaly legalább az osztályozóig eljutottunk, most azonban még addig sem A bajnoki döntőben momentumunk sem volt, pedig NB III-as költségvetéssel dolgoztunk, a lehetőségeink határát súroltuk. A játékosok azonban megmérettettek és könnyűnek találtattak. Elengedhetetlen, hogy következménye legyen az újabb kudarcnak, felelősség nélkül ugyanis nem lehet élni. Úgy gondoltuk, hogy a megújuláshoz drasztikus lépésre van szükség, ezért gyökerestől kell kiirtani mindent. Teljesen új alapokra fogjuk helyezni a klubot. Jóval kisebb költségvetéssel, főleg fiatalokra épülő csapatot szeretnénk kialakítani, amely elé reális célokat akarunk kitűzni. Tisztában vagyunk vele, hogy a következő bajnokságban nem a feljutásért harcolunk majd, de évről-évre szeretnénk előre lépni.”