Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrikai Nemzetek Kupája: – Algéria meglepte Sadio Mané csapatát, Madagaszkár tovább szárnyal – videóval

Sadio Mane és Kalidou Koulibaly is kevés volt Algéria legyőzéséhez, Madagaszkár csodatörténete pedig tovább folytatódott az Afrikai Nemzetek Kupája csoportköreinek folytatásában.

(forrás: theguardian.com)

B csoport:

Történelme első nagy válogatott tornáján, Madagaszkár újabb hatalmas lépést tett a továbbjutása felé, miután a Guineai elleni döntetlenét követően, ezúttal már legyőzte a Burundi válogatottat. Marco Ilaimaharitra hajrában szerzett sikeres szabadrúgását követően már nem tudott válaszolni az ellenfél, Madagaszkár csapata pedig ezzel a négy ponttal már csodák csodájára, szinte biztos továbbjutónak mondható.

Madagaszkár – Burundi: 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Ilaimaharitra (76.)  ill. –
Sárga lap: Mombris (81.) ill. Amissi (58.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=snwsNPRJLcY

C csoport:

Hatalmas csalódás érhette Sadio Manét, akinek még a Bajnokok Ligája győzelemnél is fontosabb a válogatott torna megnyerése, hiszen hiába próbálkoztak többször ellenfelüknél szöglettel és kapuralövéssel is, Feghouli tökéletes középregurítását követően Belaili találatával Algéria tudta megszerezni a vezetést az első félidő elején, amire már nem volt válasza a Szenegáli válogatottnak.

Szenegál – Algéria: 0-1 (0-0)
Gólszerzők: –  ill. Belaili (49.)
Sárga lap: Kouyate (81.) Keita (.) ill. Benlamri (21.) Atal (24.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=JSF3DcKp3Do

A nap harmadik számú meccsét Kenya és Tanzánia játszotta egymás ellen, amely ugyan világsztár futballistákkal kevésbé, fordulatos és izgalmas mérkőzéssel annál inkább tudott szolgálni nézői számára. Kenya válogatottja kétszer is hátrányból jött vissza, hogy a második egyenlítő találatát követően, a meccs hajrájában Matasi góljával hajtson végre hősies fordítást.

Kenya – Tanzánia: 3-2 (1-2)
Gólszerzők: Olunga (39. 80.)  Omolo (62.)  ill. Msuva (6.) Samata (40.)
Sárga lap: Omolo (24.) Wanyama (55.)  Matasi (93.) ill. Mwantika (29.) Yahya (49.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=lGEKV4kdUiI