Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: Mbappe nem hosszabbít – sajtóhír

A spanyol lapok újra és újra megerősítik: Kylian Mbappe a Real Madridba akar szerződni, ugyanakkor látni kell, hogy ez nem egy egyszerű művelet. Lehet, hogy idén össze sem jön.

Kép: LVMH

Nyílt titok most már, hogy Mbappe már döntött: a Real Madrid játékosa akar lenni és kész tenni is a váltás érdekében. Az előző szezonja nem volt könnyű Párizsban, a BL-kudarc után nagyon csalódott volt és akadt több nézeteltérése is klubon belül.

A helyzet viszont nem egyszerű. Thomas Tuchel állása egyelőre biztosnak tűnik, új sportigazgató érkezett, a katari tulajdonos pedig minden korábbinál keményebb kritikákkal illeti a párizsi sztárocskákat (főleg Neymart). Ez utóbbi abszolút érthető, hiszen nem azért fizetik ki azt a rengeteg pénzt, hogy a játékosok a fényűző életük mellett csak a botrányokat szállítsák a BL-trófeák helyett. A PSG nem akar gyengülni, sokkal inkább erősítenék a keretet – nem engedhetik meg maguknak, hogy szélnek eresszék a csapatot. Mbappe szerződése pedig még 3 évig él, vagyis egyáltalán nincs rákényszerítve a klub, hogy pénzre váltsa őt.

A Marca minden esetre arról ír, hogy Mbappe véletlenül sem szeretne hosszabbítani jelenlegi csapatával. A francia minden erejével azon van, hogy találjon egy kiutat, ami Madridba vezet. Korábban is írtunk már arról, hogy ez nem lesz egy könnyű menet: hosszú folyamat lesz és nem kevés pénz kell majd ahhoz, hogy megvalósulhasson egy ilyen ügylet. Valószínűnek tűnik, hogy talán csak jövőre jöhet majd el a váltás ideje – ez valójában mindkét klubnak kedvezőbb lenne, hiszen a Real Madrid már így is rengeteg pénzt elköltött a nyáron (meg a pénzügyi fair playt se feledjük hehehe).

Ez persze nem vigasztalja Mbappét, aki már menne. Kérdés viszont, hogy mikor lesz módja rá.